Wat is er in "RondoM" te doen? (oudere evenementen vindt u hier)


Tot eind december 2020 RondoM Art:
Expositie schilderijen Sonja Lodewijks

Bezichtiging op afspraak via 06-53681895 of gedurende concerten.

AFGELAST!
zo. 8 november 2020

aanvang 15.00

AFGELAST!
Zangrecital door Marijke Groenendaal (zang) & Jacob Engel (piano)


Deze twee musici zouden eigenlijk al vorig seizoen optreden, maar door corona werd hun optreden uitgesteld. We zijn blij dat ze nu alsnog een mooi programma komen uitvoeren! Reserveer svp vantevoren uw kaarten a €15, i.v.m. corona en beperkt aantal plaatsen! Reserveren kan via tel. 06-53681895 of email: tjschum@gmail.com

I hear America singing

Heeft de Amerikaanse liedkunst een eigen geluid? De liederen van Amy Beach, geschreven rond de voorlaatste eeuwwisseling, zijn nog stevig geworteld in de Europese traditie. Maar die van Charles Ives, waarin traditionele Amerikaanse kinderliedjes en strijdliederen zijn verwerkt, zijn een wereld apart. We maken in dit programma een reis door de geschiedenis van het Amerikaanse klassieke lied, waarin we via Samuel Barber, Dominic Argento, Ned Rorem en Jake Heggie uitkomen bij de huidige generatie componisten, die de grenzen tussen klassiek idioom, spirituals, jazz en Latijns-Amerikaanse dansmuziek laten vervagen. De laatste drie componisten in dit programma zullen voor velen een verrassing zijn. De liederen van Brittney E. Boykin, Nailah Nombeko en Maria Thompson Corley zijn nog zó vers, dat ze alleen nog door ons in Nederland zijn uitgevoerd. De presidentsverkiezingen in Amerika zullen net achter de rug zijn. Sidderen we nog na, of halen we opgelucht adem? Op dit moment weten we dat nog niet. Maar wat we wel weten, is dat politiek gedijt op de waan van de dag en dat een held van vandaag morgen vergeten kan zijn. Wij willen je graag laten horen dat de meesters van de Amerikaanse liedkunst het waard zijn om niet vergeten te worden. We willen met ons publiek onze liefde voor het klassieke lied delen. Natuurlijk houden we van de grote romantische en twintigste-eeuwse liedcomponisten, maar we brengen ook regelmatig nieuw geschreven muziek. In onze recitals zorgen we steeds voor samenhang én contrasten tussen de liederen. We nemen je steeds mee in het verhaal of de poëzie van de liederen door de teksten vooraf toe te lichten.

UITGESTELD!

UITGESTELD!
RGM cursus
RGM Praktijk Steenwijk zal weer in samenwerking met Icare een cursus RGM (brein in beweging) aanbieden bij voldoende deelname.

De Ronnie Gardiner Methode (RGM) is een gestructureerde, multi-sensorische oefenmethode voor de hersenen, waarbij het ritme van muziek wordt ingezet om beweging, spraak en cognitie (concentratie, geheugen, coördinatie) te stimuleren. Deelnemers doen op het ritme van muziek, zittend of staand, oefeningen aan de hand van geprojecteerde symbolen. De basissymbolen en hun klanken hebben hun oorsprong in onze vier ledematen (handen en voeten) en het drumstel.

Deze cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en vindt plaats in RondoM, Linthorst Homanstraat 22, Wilhelminaoord. In deze zaal kunnen alle regels omtrent het Covid-19 virus worden gehandhaafd.

De cursusochtenden zijn van 10.00 to 11.00. Deelnemers die lid zijn van de ledenvereniging van Icare krijgen korting. Aanmelden kan via de ledenvereniging van Icare of via een mail naar 

verwacht (eind 2020/2021) RondoM De Viool: Concert door leerlingen van de Zwolse Vioolacademie
Luister hoe jonge en aanstaande violisten zich presenteren in een afwisselend programma! Zie voor meer informatie: https://www.zwolsevioolacademie.com
verwacht (voorjaar 2021) RondoM De Saxofoon:
Wereldvermaard baritonsaxofonist Henk van Twillert komt optreden in "RondoM"! Hou de agenda in de gaten en mis het niet!
verwacht (eind 2020/voorjaar 2021) RondoM Art:
Nieuwe expositie kunstwerken Joke Veltman
? 2019 - Rondo Music Management