Archief events (De actuele agenda vindt u hier)


zo. 4 oktober 2020

aanvang 15.00

Pianorecital van Yukika Hasegawa

De Japanse meesterpianiste Yukiko Hasegawa zal werken komen vertolken van Beethoven, Franck en Schumann. Een mooi recital door een toppianiste! Reserveer svp vantevoren uw kaarten a €15, i.v.m. corona en beperkt aantal plaatsen! Reserveren kan via tel. 06-53681895 of email: tjschum@gmail.com

Programma:

L. van Beethoven - Sonate nr. 31 in As groot, op. 110
- Moderato cantabile molto espressivo
- Allegro molto
- Adagio ma non troppo

R. Schumann - Kreisleriana, op. 16
4. Sehr langsam
7. Sehr rasch
8. Schnell und spielend

C. Franck - Prélude, choral et fuge

Eeuwig verlangen
"Het enige doel van muziek is de uitdrukking van het oneindige." - E.T.A. Hoffmann

Over Eeuwig verlangen

Eternal Longing is het debuutalbum van Yukiko Hasegawa. Deze titel is gekozen uit E.T.A. Hoffmann's roman Kreisleriana. Yukiko legt uit: “Eeuwig verlangen (‘ unendliche Sehnsucht ’) is het veronderstelde verlangen naar iets heiligs, iets werkelijk moois en diep bevredigend. Een gevoel dat ons ons hele leven vergezelt en het voor mensen haast onmogelijk maakt om lang gelukkig te blijven. Het achtervolgt ons en drijft ons, zorgt ervoor dat we ons in prachtige kunstwerken willen verliezen en indrukwekkende landschappen gaan bekijken. Het zoekt naar een dieper begrip van het leven en ons aandeel in het oneindige van het bestaan en tijd. Het is ook de reden waarom ik piano speel. " Het is ook de reden waarom Yukiko zich aangetrokken voelt tot bepaalde muziek, bepaalde componisten die dit gevoel diepgaand verkennen. Zoals Beethoven, Schumann en Franck in de werken in dit programma.

Over Yukiko Hasegawa

Yukiko Hasegawa (geboren Hamamatsu, Japan) staat bekend om haar verfijnde en gevoelige muzikaliteit met een diep begrip van de vele verschillende stijlen in haar repertoire. Geboren in Japan, woont ze nu in Nederland. Actief als pianist als fortepianist, treedt ze zowel solistisch op als in kamermuziekverbanden voor veel verschillende muziekfestivals en concertzalen. Ze is gevestigd in Den Haag, Nederland
Yukiko Hasegawa staat bekend om haar verfijnde en gevoelige muzikaliteit met een diep begrip van de vele verschillende stijlen in haar repertoire. Ze is geboren in Japan en woont nu in Nederland. Actief als pianist als fortepianist, treedt ze zowel solistisch op als in kamermuzieksamenwerkingen voor veel verschillende muziekfestivals en concertzalen. Internationaal trad ze op in Duitsland, Polen en Japan. Ze maakte haar orkestdebuut in 2004 in Hamamatsu, Japan met het Philharmonisch Orkest van Krakau en Beethovens 5e pianoconcert. Met pianist Tobias Borsboom vormt ze een pianoduo, waarmee ze regelmatig in Japan optreedt. In 2019 waren zij de winnaars van de ‘Shizuoka no Meishu-tachi’ audities. Yukiko Hasegawa studeerde af aan het Conservatorium van Amsterdam voor haar Masters Degree (2011) bij Willem Brons en voor een Bachelors Degree voor Fortepiano (2009) bij Stanley Hoogland. Yukiko zette haar artistieke en pianistische ontwikkeling voort door deel te nemen aan de Imola Piano Academy Eindhoven en aan masterclasses, gegeven door o.a. Jan Wijn, Jan Boguslaw Strobel, Georg Friedrich Schenck, Klaus Hellwig en Geoffrey Douglas Madge.

za. 12 september 2020

aanvang 20.00

Pamela Smits (cello) & Jeroen Riemsdijk (piano)
Twee gerenommeerde uitvoerend musici komen een fraai cello recital spelen in RondoM. Het belooft een zeer speciale avond te worden! Reserveer svp vantevoren uw kaarten a €15, i.v.m. corona en beperkt aantal plaatsen! Reserveren kan via tel. 06-53681895 of email: tjschum@gmail.com

30 augustus 2020

aanvang 15.00

RondoM Art:
Opening Expositie Sonja Lodewijks & Concert met pianist Tjako van Schie

Opening expositie Sonja Lodewijks en pianist Tjako van Schie

Op zondag 30 augustus om 15.00 zal in RondoM in Wilhelminaoord een mooie expositie met schilderijen van Sonja Lodewijks worden geopend. Dit gaat vergezeld met een optreden van concertpianist Tjako van Schie.
De opening is publiek toegankelijk, de entree bedraagt € 15. Reserveren wordt wel geadviseerd i.v.m. het beperkt aantal plaatsen en de coronamaatregelen.

Beeldend kunstenaar Sonja Lodewijks is geen onbekende in de regio, hoewel geboren in Alkmaar woont zij al jaren in Noordwolde. Haar schilderstijl is expressief, kleurrijk en sensitief. Ze exposeerde al eerder met succes op diverse plekken in de regio, en nu in RondoM. De schilderijenexpositie staat in het teken van “natuur en abstractie”, en zal ook na het concert nog tot eind december te bewonderen zijn op afspraak.

Pianist Tjako van Schie is docent aan de conservatoria van Amsterdam en Porto en treedt veelvuldig op. Ook is hij werkzaam als componist en arrangeur. In RondoM in Wilhelminaoord heeft hij sinds maart vorig jaar zijn eigen kunstcentrum en woonwerkruimte, waar ook verschillende evenementen plaatsvinden, zoals concerten, try-outs, tentoonstellingen, repetities, vergaderingen, workshops en muzieklessen.

RondoM – Kunst, Muziek, Cultuur, Educatie Linthorst Homanstraat 22, 8384EE Wilhelminaoord.
Tel. 06-5368 1895, E-mail: tjschum@gmail.com

14 juni 2020
21 juni 2020
28 juni 2020
5 juli 2020
12 juli 2020

aanvang 15.00

 

Vijf Zondagse zomermuziekmiddagen in juni en juli 2020


Beste muziekminnaars,

Na de tijdelijke noodgedwongen sluiting in verband met de coronacrisis kunnen en mogen we nu voorzichtig aan weer heropenen. Dat kunnen we doen mede dankzij de hartverwarmende steun die we van velen van jullie mochten ontvangen!

We willen het dus ook een beetje vieren, met een leuke serie van vijf opeenvolgende zondagmuziekmiddagen met pianist Tjako van Schie, met causerieën, livemuziek, thema's en luistervoorbeelden.

De zondagmuziekmiddagen zijn gepland op: 14, 21 en 28 juni en 5 en 12 juli. Alle middagen starten om 15.00 uur (zaal open vanaf 14.30) en duren ongeveer een uur. Daarna is er een gezellige nazit met een hapje en drankje. We nodigen u van harte uit tot het bijwonen van deze optredens.

Wel is vooraf reserveren nodig omdat we niet meer dan 30 personen tegelijk op een middag ontvangen.
(De zaal is ingericht om veilig op 1,5 m afstand van elkaar te kunnen zitten, een mondkapje mag maar hoeft niet.)

Bel 06-53681895 of mail naar tjschum@gmail.com om te reserveren.

We hopen u dus snel weer "in real life" te mogen treffen!

Hartelijke groet,

RondoM
Linthorst Homanstraat 22
8384EE Wilhelminaoord

AFGELAST

zaterdag
23 mei 2020

20.00 - 22.00

Wegens coronaperikelen hebben we besloten dit concert af te gelasten.

RondoM Presenteert: "JIJ bent de HOOFDPERSOON" - muziektheater

Muziekgroep REVOLVE - Roelof Meijer (contrabas, gitaar & meer), Petra Wolters (fagot, piano & meer), Natasza Kurek (stem & improvisaties), Justyna Briefjes (viool), Oscar Bouwmans (techniek), Willem van Baarsen (regie)

Jij bent de hoofdpersoon in een verhaal. Maar elke dag ben je banger voor je schrijver. Dus je besluit weg te lopen uit je eigen verhaal. De emoties lopen hoog op. Verdriet, humor, angst en hoop spelen elk een hoofdrol in deze voorstelling."De hoofdpersoon" van muziekgroep Revolve is een theatraal concert in een verhaal. Vier musici met verschillende achtergronden spelen muziek op het snijvlak van klassiek, pop en jazz. Filosofische teksten omlijsten de muziek en belichten de verschillende kanten van emoties, als niet te vermijden onderdeel van het menselijk bestaan én van muziek.

Kaarten: € 15 (voorverkoop), € 17,50 aan de deur.
Reserveren kan!

AFGELAST

zondag
3 mei 2020

15.00 - 17.00

Wegens coronaperikelen hebben we besloten dit concert af te gelasten.


RondoM Presenteert: "The different saxophone"
Carlos Gimenez Martinez (saxofoon) & Aliya Ishkakova (piano)

Aliya Iskhakova en Carlos Giménez zijn twee gepassioneerde jonge musici uit Rusland en Spanje, twee landen met een rijke muziekhistorie. In 2017 leerden ze elkaar kennen in het Conservatorium van Amsterdam. Naast hun solospel combineren ze hun krachten in origineel repertoire maar ook in transcripties van stukken voor andere instrumenten van beroemde meesters. Een boeiende combinatie dus!

"We have active concert life in the Netherlands, performing in different concert venues and
being part of international festivals such as Holland festival and Amsterdam Saxophone
Festival."

Al op jonge leeftijd startte Aliya Iskhakova haar carrière als soliste en werd ze bekroond in internationale wedstrijden zoals de "Yudina Competitie " (S.Petersburg 2009), de "Viva-Muziek Competitie" (Kazan 2012), en de "Baltic Stars Competition". Aliya studeerde in Rusland en in 2015 kwam ze naar Nederland waar ze twee masteropleidingen volgde bij de pianisten Bart van de Roer en Naum Grubert.

Carlos Giménez begon zijn muziekstudie in Valencia, later in Castelló en uiteindelijk verhuisde hij naar Nederland voor het behalen van zijn masterdiploma bij saxofoongrootheid Arno Bornkamp. Tijdens zijn solistencarrière was hij succesvol in vele internationale saxofoonwedstrijden, zoals de "Bertold Hummels Saxofooncompetitie", de "Chinese International Competition Tianjin" en de "Classic Wood Wind internationale saxofoon- en klarinetwedstrijd" in Hamburg waar hij uit meer dan honderd muzikanten een van de zes finalisten werd.

Met dit duo hopen we een groot scala aan mogelijkheden te laten horen van de saxofoon en de luisteraar te verrassen met een voor de saxofoon en piano onverwacht repertoire!

Programma:

R. Schumann 3 romanzen, C. Franck Sonata, C. Debussy L'apres midi d’un faune, P. Creston Sonata, I. Albeniz Suite espanola.

Kaarten: € 15 (voorverkoop), € 17,50 aan de deur.
Reserveren kan!

AFGELAST

maandag
27 april 2020


20.00 - 22.00

Wegens coronaperikelen hebben we besloten dit concert af te gelasten.

RondoM Oranje: Koningsdagconcert in RondoMEen gezellig en feestelijk programma met mooie luisterliedjes en oranjebitter!
M.m.v. Martin van Waveren (zanger), Elisabeth De Charon (zangeres), Quattrebras koperenzemble, Tjako van Schie (pianist)

Gratis entree (vrijwillige bijdrage bij uitgang)

AFGELAST

zondag
19 april 2020

15.00 - 17.00

RondoM Presenteert: "Je me souviens"
Marijke Groenendaal (zang) & Jacob Engel (piano)

Wegens coronaperikelen hebben we besloten dit concert af te gelasten.

"Je herinneringen, dat ben jij. Een geur, een melodie, en je bent terug in je jeugd, bij je eerste verliefdheid, een zorgeloze lente, een verloren geliefde. Hou ouder we worden, hoe meer ons leven ons meegeeft. Herinneringen blijven bij je tot het eind. Een herinnering brengt emotie, maakt je gelukkig, of misschien melancholiek, maar hoort altijd bij jou. En wat kan emotie en herinnering beter overbrengen dan een gezongen lied?"

In dit programma laten we je liederen van romantische en twintigste-eeuwse componisten horen waarin een herinnering de hoofdrol speelt. Van Schubert en Gounod, grondleggers van de Duitse en Franse liedkunst, tot Charles Ives, de Amerikaanse meester in het verklanken van jeugdherinneringen. Het programma bevat verder liederen van Brahms, Copland, Mahler, Poulenc, Prokofieff, Richard Strauss, Vaughan Williams, Wolf, Barber, Gurney, Hahn, Poldowski en Quilter.

Sopraan Marijke Groenendaal en pianist Jacob Engel willen met jou hun liefde voor het klassieke lied delen. "Natuurlijk houden we van de grote romantische en twintigste-eeuwse liedcomponisten, maar we brengen ook regelmatig nieuw geschreven muziek. In onze recitals zorgen we steeds voor samenhang én contrasten tussen de liederen. De teksten van de liederen lichten we kort vooraf toe om je in de sfeer te brengen."

Kaarten: € 15 (voorverkoop), € 17,50 aan de deur.
Reserveren kan!

zaterdag 17 april 2020

20.00-20.30 uur

Verjaardag pianist Tjako van Schie -online

Tjako van Schie, pianist
Via facebook zal pianist Tjako van Schie in het kader van zijn verjaardag een gratis mini-optreden geven vanuit RondoM. Een kort programma met "troostmuziek" in deze zware tijden. Het optreden is te volgen via https://www.facebook.com/tvanschie

Wilt u Tjako een klein cadeautje geven? Steun dan RondoM via deze link!

AFGELAST

di 24 maart 2020

10.00-11.00

Wegens coronaperikelen afgelast

RGM vervolgursus "Zet je brein in beweging!" in RondoM
8 lessen op dinsdagochtenden, o.l.v. Jeanette Kostwinder en Angelica Braam

Voor informatie: ledenvereniging.nl/brein-beweging-rgm
Voor opgave:
Email: rgmpraktijksteenwijk@gmail.com
Tel. 06-38766614 of 06-22818186
Zie ook rgmpraktijksteenwijk.nl

AFGELAST!

vrijdag
20 maart 2020

20.00-22.00

RondoM Presenteert: "De Franse Cello"

Wegens coronaperikelen hebben we besloten dit concert af te gelasten. De musici komen hopelijk in komend seizoen wel, dus hou onze website in de gaten!

DUO HEIDEMA-TELDERMAN

Monique Heidema (cello) en André Telderman (piano) zijn enthousiaste en gerenommeerde musici die elkaar al op jeugdige leeftijd ontmoetten. Hierdoor bezitten ze een enorme ervaring en dit verklaart ook het uitgebreide repertoire dat ze te bieden hebben. 
Hun wederzijds naadloos aansluitend enthousiasme, muzikale overtuiging en artistieke visie leidden ertoe dat zij sindsdien op talloze podia te beluisteren zijn geweest. In heel Nederland, maar ook in landen zoals Rusland, Spanje Taiwan en Tsjechië. Dit laatste was altijd in combinatie met masterclasses aan getalenteerde conservatoriumstudenten. Ze maakten eveneens meerdere opnames voor radio en televisie.
Het duo is steeds op zoek naar een wat directer contact met het publiek  Ze zullen daarom het programma ook toelichten. 

Ze vormen tevens de helft van het INDIGO pianokwartet wat verder bestaat uit de violiste Noemi Bodden en de altviolist Ron Ephrat.  

Monique is werkzaam als hoofdvakdocent cello aan het conservatorium van Tilburg en aan de Sweelinck Academie van het conservatorium in Amsterdam. Ze bespeelt een cello gebouwd door Romeo Antoniazzi, wat haar door het Nationaal muziekinstrument in bruikleen is gegeven.

Andre heeft vele jaren als dirigent leiding gegeven aan koren, componeerde koormuziek en is verbonden aan het concertkoor Bergen op Zoom en het Bredaas Mannenkoor als repetitor/dirigent.

Programma:

F. Chopin - sonate voor cello en piano op.65 in g mineur
* Allegro Moderato
* Scherzo
* Largo
* Finale, allegro 

C. Debussy - Sonate voor cello en piano in d mineur
* Lent, sostenuto e molto risoluto 
* Sérenade : Moderato animé
* Final : Animé, léger te nerveux 

== pauze

C. Franck - Sonate voor cello en piano  in A majeur
* Allegretto ben moderato
* Allegro
* Recitativo-Fantasia, ben moderato 
*Allegretto poco mosso

Kaarten: € 15 (voorverkoop), € 17,50 aan de deur.
Reserveren kan!

di 10 maart 2020
10.00-11.00

RGM vervolgursus "Zet je brein in beweging!" in RondoM
8 lessen op dinsdagochtenden, o.l.v. Jeanette Kostwinder en Angelica Braam

Voor informatie: ledenvereniging.nl/brein-beweging-rgm
Voor opgave:
Email: rgmpraktijksteenwijk@gmail.com
Tel. 06-38766614 of 06-22818186
Zie ook rgmpraktijksteenwijk.nl

AFGELAST!

zondag
8 maart
2020

(Internationale Vrouwendag)

15.00 - 17.00

Helaas gaat het concert "Kinderen van Moeder Aarde" in RondoM in Wilhelminaoord op 8 maart aanstaande niet door.

Wegens persoonlijke omstandigheden in de familie van zangeres Guja Sandholt, die daardoor langer dan gepland in IJsland moet verblijven, kan het concert helaas geen doorgang vinden.

We hopen u wél op vrijdagavond 20 maart aanstaande om 20.00 uur te treffen bij het eerstkomend concert met cello en piano. Lees hieronder de details over dat concert.
Komt u ook?

namens "RondoM" , Tjako van Schie
Linthorst Homanstraat 22
8384EE Wilhelminaoord 
tel. 0653681895

di 3 maart 2020
10.00-11.00

RGM vervolgursus "Zet je brein in beweging!" in RondoM
8 lessen op dinsdagochtenden, o.l.v. Jeanette Kostwinder en Angelica Braam

Voor informatie: ledenvereniging.nl/brein-beweging-rgm
Voor opgave:
Email: rgmpraktijksteenwijk@gmail.com
Tel. 06-38766614 of 06-22818186
Zie ook rgmpraktijksteenwijk.nl

di 25 februari 2020
10.00-11.00

RGM vervolgursus "Zet je brein in beweging!" in RondoM
8 lessen op dinsdagochtenden, o.l.v. Jeanette Kostwinder en Angelica Braam

Voor informatie: ledenvereniging.nl/brein-beweging-rgm
Voor opgave:
Email: rgmpraktijksteenwijk@gmail.com
Tel. 06-38766614 of 06-22818186
Zie ook rgmpraktijksteenwijk.nl

di 18 februari 2020
10.00-11.00

RGM vervolgursus "Zet je brein in beweging!" in RondoM
8 lessen op dinsdagochtenden, o.l.v. Jeanette Kostwinder en Angelica Braam

Voor informatie: ledenvereniging.nl/brein-beweging-rgm
Voor opgave:
Email: rgmpraktijksteenwijk@gmail.com
Tel. 06-38766614 of 06-22818186
Zie ook rgmpraktijksteenwijk.nl

AANRADER!

zondag
16 februari 2020

15.00 - 17.00

RondoM Presenteert: "The DUTCH and MORE"
Elnara Muermans (zang, accordeon), Ago Verdonschot (zang), Hans Schellevis (piano)

"The DUTCH and MORE", een eigenzinnig en gepassioneerd programma waarin de Russische topsopraan Elnara Muermans, de operazanger Ago Verdonschot en de Nederlandse pianist Hans Schellevis samen werken.
Het programma bestaat uit de mooiste instrumentale en vocale werken van zowel Nederlandse als Russische componisten: Hans Kox, Dick Kattenburg, Ignace Lilien, Tchaikovsky en Moessorgski. Een deel is speciaal door de artiesten zelf gearrangeerd voor accordeon, piano en zang.


Elnara Muermans - sopraan/ accordeon
recente rollen bij Mariinsky Theater o.a. Katerina in 'Lady Macbeth van Mzensk'. Prijswinnares Rimsky-Korsakov Competition. Elnara heeft ook een solo project met warmbloedige volksliederen waar zij zich zelf op accordeon begeleid. Elnara was meerdere keren als solisten betrokken bij Amsterdamse, Rotterdamse en andere koren.

Hans Schellevis – piano
opgeleid als pianist aan de conservatoria van Amsterdam en Den Haag, studeerde orkestdirectie bij Denise Ham in Bournemouth, David Parry in Londen en Arjan Tien in Hilversum Hij maakte naam als begeleider van zowel instrumentalisten als vocalisten en speelt recitals door de hele wereld. Daarnaast begeleidde hij op masterclasses van o.a. Nelly Miricioiu en Elly Ameling. Hij gaf concerten met Cristina Deutekom en Bernard Kruysen.

Kaarten: € 15 (voorverkoop), € 17,50 aan de deur.
Reserveren kan!

di 11 februari 2020
10.00-11.00

RGM vervolgursus "Zet je brein in beweging!" in RondoM
8 lessen op dinsdagochtenden, o.l.v. Jeanette Kostwinder en Angelica Braam

Voor informatie: ledenvereniging.nl/brein-beweging-rgm
Voor opgave:
Email: rgmpraktijksteenwijk@gmail.com
Tel. 06-38766614 of 06-22818186
Zie ook rgmpraktijksteenwijk.nl

di 4 februari 2020
10.00-11.00

RGM vervolgursus "Zet je brein in beweging!" in RondoM
8 lessen op dinsdagochtenden, o.l.v. Jeanette Kostwinder en Angelica Braam

Voor informatie: ledenvereniging.nl/brein-beweging-rgm
Voor opgave:
Email: rgmpraktijksteenwijk@gmail.com
Tel. 06-38766614 of 06-22818186
Zie ook rgmpraktijksteenwijk.nl

AANRADER!

zondag
26 januari 2020

15.00 - 17.00

RondoM Presenteert: "Happy Birthday Beethoven!"
Pianoduo Lodewijk Crommelin & Ernst Paul Fuchs

In 2020 is het het 250e geboortejaar van Beethoven en het leek dit duo leuk om de stukken voor piano vierhandig van Beethoven te spelen. Daar zijn er maar een paar van, een sonate opus 6, twee variatie-stukken en nog een paar marsen. Daarbij heeft Beethoven zelf ook nog een bewerking gemaakt van de Grosse Fuge voor piano vierhandig. Het lijkt hen interessant om een paar van deze werken te spelen in combinatie met bekender werk voor quatre-mains van Schubert, Rachmaninov of Debussy,


Lodewijk Crommelin studeerde piano bij de Russische pianist Naum Grubert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij wie hij zijn diploma Uitvoerend Musicus behaalde. Hij combineerde zijn opleiding met een studie Muziekwetenschappen aan de Universiteit Utrecht, die hij afrondde met een doctoraalscriptie over de etudes voor piano van György Ligeti. Lodewijk Crommelin vervolgde zijn pianostudie in de Verenigde Staten bij de eminente Amerikaanse pianist Abbey Simon aan de Universiteit van Houston. Hievoor kreeg hij studiebeurzen van de Stichting Fonds van de Podiumkunsten en het VSB-fonds, als mede van de Universiteit van Houston. Hij volgde daar ook lessen en masterclasses bij Horacio Gutiérrez. Hij nam deel aan cursussen in binnen- en buitenland en volgde masterclasses bij onder meer Lazar Berman, György Sándor, Arnaldo Cohen, Ivan Moravec en Charles Rosen. Hij trad op in verschillende Europese landen, in de Verenigde Staten en in China. In eigen land speelde hij in de meeste belangrijke concertzalen, waaronder het Amsterdamse Concertgebouw, Muziekcentrum Vredenburg, De Doelen en Muziekcentrum Frits Philips. Met het Scarbo Pianistencollectief speelt hij vele concerten voor piano solo en piano met orkest en is actief in de organisatie van deze projecten. Daarbij speelt hij graag kamermuziek en het houdt zich bezig met het begeleiden van instrumentalisten en zangers. Hij bracht een CD uit met pianosonates en ander werk van Samuel Barber en Charles Griffes bij het label FutureClassics, en een CD met impressionistisch werk van Debussy, Griffes, Liszt en Albéniz, bij het nieuwe label 7 Mountain Records. Hij werkte ook mee met een CD-opname met werk voor piano vierhandig van de Nederlandse componist Dick Kattenburg. Daarnaast geeft hij tevens pianolessen in zijn woonplaats Amsterdam.

De pianist Ernst Paul Fuchs studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Sumiko Nagaoka. Tijdens zijn studie volgde hij masterclasses bij o.a. Jerome Lowenthal, Peter Feuchtwanger en Michel Béroff.  Na zijn studie volgde Ernst Paul lessen in liedbegeleiding bij pianist Rudolf Jansen en kamermuziek bij violist Joan Berkhemer en celliste Nadia David. Ernst Paul is een veelgevraagd begeleider van instrumentalisten en zangers. Als pianodocent en repetitor is hij werkzaam bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder in Emmeloord. Als uitvoerend pianist maakt hij o.a. deel uit van het Trio Dame Blanche en The James Whale Orchestra.Naast pianist en docent is Ernst Paul actief als amateurzanger. Sinds 2006 zingt hij bij de bassen in kamerkoor Concerto Cherise in Utrecht. Dit heeft zijn belangstelling voor vocale muziek verder aangewakkerd. Sinds 2010 begeleidt hij opera projecten bij De Nationale Opera in Amsterdam.

Kaarten: € 15 (voorverkoop), € 17,50 aan de deur.
Reserveren gewenst!

AANRADER

za 11 januari 2019
20.00-22.00

Concertpianist Tobias Borsboom vertolkt "Pan" (op. 43) van Vitezslav Novák
Met projectie van olieverfschilderijen van Maryleen Schiltkamp

Tobias Borsboom

2020 is - zoals u vast niet ontgaan is - 250 jaar Beethoven. Echter we mogen dan ook het 150e geboortejaar vieren van niemand minder dan Vitezslav Novák. Net als Dick Kattenburg zal ook hij bij velen niet bekend zijn, gezien de geringe aandacht voor zijn muziek in Nederland. Maar dat is toch eigenaardig aangezien hij in zijn tijd een zeer toonaangevend figuur op het Praagse muzikale toneel was! 

Novák werd geboren in 1870 in Kamenice nad Lapou, een klein dorpje met een eeuwenoude lindeboom, en groeide op in een gezin waarin Novák zich gedwongen moest onderwerpen aan het beoefenen van het pianospel. Pianovirtuoos worden wilde hij niet, en aanvankelijk kreeg Viktor/Vitzeslav zelfs een hekel aan muziek. Desondanks reisde hij naar Praag en werd compositieleerling van Dvorák. Al snel werd hij - samen met Josef Suk - bestempeld als de hoop van de Tsjechische muziek. Het Praagse muziekleven was toen in de ban van het nationalisme en erg naar binnen gekeerd. Nováks muziek is soms politiek geengareerd. Zijn Sonata Eroica voor piano bijvoorbeeld gaat over de onderdrukking van het Tsjechische volk. Net als Bartók verzamelde en documenteerde Novák Boheemse en Moravische volksmuziek en integreerde elementen hieruit in zijn werk. Dit nationalisme werkte enigzins stigmatirend voor Novák, die ook last hield van chronische depressiviteit. De inspiratie ging weer vloeien toen Novák zich inliet met  de muziek van componisten als Richard Strauss en Claude Debussy. Net als Strauss bleef Novák vasthouden aan een laat-romantisch idioom maar ook modernistische stromingen als het impressionisme en symbolisme speelden een grote rol in zijn werk. Pan, op. 43 schreef Novák in 1910 op zijn hoogtepunt als componist, in een tijd waarin hij zijn meest grote en belangrijke werken schreef. Invloeden van Debussy zijn hierin te herkennen. Maar zoals hij in zijn memoires schreef had Novák de eerste stappen van het impressionistische componeren al gezet voordat hij ooit een werk van Debussy gehoord had. Als je sommige van zijn vroege werken bestudeert dan zou dat best eens waar kunnen zijn. Tijdens het hoogtepunt van zijn carrière was hij tevens als docent aan het Praagse conservatorium verbonden en leidde hij vele componisten op. In die tijd werd hij beschouwd als de belangrijkste Tsjechische componist, voordat Janacek definitief het publiek veroverde met zijn opera's. Maar dat zou nog wel tot 1916 duren.

Pan, op. 43, geschreven in 1910, is een werk van grootse proporties, een meer dan vijftig minuten durend toongedicht in vijf delen voor piano over het Griekse bosgodje Pan en hetgeen waar hij over heerst: De natuur. Pan leidt ons als een gids door zijn rijk, en laat ons horen hoe is het om daarin op te gaan. Pan met zijn half menselijk en half dierlijke uiterlijk vertegenwoordigt zowel de menselijke drijfveren als de sublieme harmonie van de natuur.

Over Tobias Borsboom:

"Borsboom is een bespiegelende pianist, wat vooral in Chopins Nocturne nr. 4 naar voren komt, waarin hij het vilt de snaren laat aaien." - Volkskrant
"(...) we bevinden ons wel in een fantasierijke en zeer afwisselende wereld die de grote pianistische kwaliteiten van Borsboom tot in de finesse recht doet (...) hij doet ermee wat hij wil, hij tovert associaties en connecties uit een imaginaire hoge hoed. Is dat niet synoniem aan tovenarij?" - OpusKlassiek

Tobias toont zich een veelzijdig en creatief musicus, die ook op het gebied van kamermuziek zijn sporen ruimschoots heeft verdiend. Regelmatige kamermuziekpartners zijn cellist Lidy Blijdorp, violist Piotr Jasiurkowski, violist Pieter van Loenen, cellist Pamela Smits, saxofonist Arno Bornkamp en pianoduopartner Yukiko Hasegawa. Met celliste Pamela Smits werkt Tobias sinds 2017 samen als programmeur van de concertserie Vriendenconcerten in de Zuiderkerk van Amsterdam.

Ook gaat hij graag de samenwerking aan met andere theater- en kunstvormen. Voor seizoen 2018-2019 loopt in samenwerking met theaterproductiehuis Oorkaan Meneer Tobias en het zwarte monster, een muziekvoorstelling voor kinderen vanaf vier jaar. Daarnaast is hij deel van gezelschap Theatre-Hotel Courage dat in 2017 de Nederlandse theaters aandoet met A room with a view. Met celliste Lidy Blijdorp speelt hij enkele zeer succesvolle vertelconcerten, waaronder Zomerdag in Parijs, Mata Hari, en De rechtvaardigen, waarvan de laatste twee zijn geschreven en worden verteld door Jan Brokken.

Tobias Borsboom is oprichter en leider van theatergroep De Schubertianen waarin de spelers in de huid kruipen van de artistieke vrienden van Schubert, en in de voorstelling De house warming houden zij een feest ter ere van hun grote vriend.

De achterliggende jaren was Tobias eveneens prijswinnaar op concoursen als het YPF Piano Competition, het Concertgebouw Entree Kamermuziek Concours en het Prinses Christina Concours en meer. Hij voltooide in 2013 zijn master-opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn. Daarvoor studeerde hij aan de Jong talent afdeling van het Utrechts Conservatorium bij Paolo Giacometti. Hij volgde masterclasses bij internationaal gerenommeerde musici als Maria João Pires, Klaus Hellwig, Georg Friedrich Schenck, Geoffrey Douglas Madge en Jan Boguslaw Strobel.

Naast zijn gevarieerde drukke concertleven werkt Tobias Borsboom aan het Conservatorium van Amsterdam als correpetitor.

Hopelijk mogen we u bij dit opmerkelijke concert treffen, en zult u achteraf met ons een bewondering voor Nováks muziek koesteren! Het is tenslotte zijn 150e geboortejaar.

Entree: vrijwillige bijdrage bij de uitgang

di 17 december 2019
13.30-15.30
Repetitie Mannenkoor DOOK o.l.v. Angelica Braam in RondoM
Meer info via mannenkoordook@gmail.com
di 10 december 2019
10.00-11.00

RGM Cursus "Zet je brein in beweging!" in RondoM
10 lessen op dinsdagochtenden, o.l.v. Jeanette Kostwinder en Angelica Braam

Voor informatie: ledenvereniging.nl/brein-beweging-rgm
Voor opgave:
Email: rgmpraktijksteenwijk@gmail.com
Tel. 06-38766614 of 06-22818186
Zie ook rgmpraktijksteenwijk.nl

di 10 december 2019
13.30-15.30
Repetitie Mannenkoor DOOK o.l.v. Angelica Braam in RondoM
Meer info via mannenkoordook@gmail.com
vr 6 december 2019
20.00-22.00

RondoM Jong Talent Try Out: Maat Saxophone Quartet

TRYOUT door Maat Saxophone Quartet
Daniel Ferreira - sopraansaxofoon
Catarina Gomes - altsaxofoon 
Pedro Silva - tenorsaxofoon
Mafalda Oliveira - baritonsaxofoon 

Programma:
Aragón from Spanish Suite nr.1 - Isaac Albéniz
303 | Circ. Praca Constituição - Nuno Lobo
Nieuw werk speciaal voor MSQ: Ramin Amin-Tafreshi
Cataluña from Spanish Suite nr.1 - Isaac Albéniz
Asturias from Spanish Suite nr.1 - Isaac Albéniz
Ciudades - Guillermo Lago

De leden van het Maat Saxofoonkwartet ontmoetten elkaar aan het Conservatorium van Amsterdam, maar zijn allen afkomstig uit Portugal. Sinds hun eerste optreden in januari 2018 pendelen ze tussen Nederland en Portugal, met als doel de beste muziek uit beide landen samen te brengen. Sindsdien sleepten ze diverse prijzen in de wacht, waaronder de eerste prijs bij Prémio Jovens Músicos, de meest prestigieuze competitie voor klassieke muziek in Portugal. Ook eindigden ze in de finale van het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2018 en wonnen de eerste prijs in de Storioni Competition in Eindhoven.
Op deze try-out spelen ze alle werken voor hun debuut-cd “Ciudades” die in 2020 zal verschijnen.

Entree: vrijwillige bijdrage
Zaal open: 19.30 uur

di 3 december 2019
10.00-11.00

RGM Cursus "Zet je brein in beweging!" in RondoM
10 lessen op dinsdagochtenden, o.l.v. Jeanette Kostwinder en Angelica Braam

Voor informatie: ledenvereniging.nl/brein-beweging-rgm
Voor opgave:
Email: rgmpraktijksteenwijk@gmail.com
Tel. 06-38766614 of 06-22818186
Zie ook rgmpraktijksteenwijk.nl

di 3 december 2019
13.30-15.30
Repetitie Mannenkoor DOOK o.l.v. Angelica Braam in RondoM
Meer info via mannenkoordook@gmail.com

AANRADER!

zondag 1 december 2019

15.00 - 17.00

RondoM Presenteert I: Duo Mong - Yulia Gubaidullina (viool) & Aliya Iskhakova (piano)

Duo Mong komt uit Kazan, een grote stad in Rusland. Zij zijn echter niet Russich, maar Tatar. Ze willen daarom de Tataarse kultuur presenteren. Ze spelen werken van hedendaagse Tataarse componisten en van Tataarse componisten uit de vorige eeuw. Ze bezitten tevens ook een groot repertoire van klasssiek werken voor viool en piano.

Yulia Gubaydullina plays the violin since she is seven years old. 1994-2005 – she studied at the Secondary Special Music School at Kazan State Conservatory. 2005-2010 – she received her bachelor degree at the Kazan State Conservatory named after N.G.Zhiganov. During her study Yulia performed as a violin solo player, in different kind of orchestras and chamber music groups, such as quartets, trios and duos. Yulia started her professional career in 2009 in the orchestra of Tatar State Academic Opera and Ballet Theater in the group of the first violins. As a member of the orchestra, she performed many operas and ballets, and gained valuable experience in collaborating and working with other musicians and conductors. 2012-2018 – Yulia worked at the department of chamber music at the Kazan State Conservatory. After her nine-year career as the professional violinist in Kazan, in 2018 she moved to the Netherlands to continue her education at Utrecht Conservatory (HKU) and to get the master degree. Currently, she performs in the ensembles and the orchestras of HKU.

Aliya Iskhakova began her study in Russian city Kazan. Her first teachers were Era Sayfullina and Evgeni Mikhailov. After studying and graduation with honors from Kazan musical college and Kazan conservatory Aliya decided to continue her education in the Netherlands. She has obtained master degree from Codarts where she studied with Bart van de Roer and currently is finishing her second master in Amsterdam conservatory with Naum Grubert. She also participates in various masterclasses, including those given by Boris Berman, Menahem Pressler, Ivry Gitlis, Haukon Austbe, Ronan O`Hora, Pavel Gililov, Stephen Kovacevich. Aliya is a prize-winner of 11 national and international music competitions. She gives concerts in the Netherlands, France, Belgium, Germany, Spain and performes in such famous halls as Concertgebouw, Bimhuis, Theatre Adyar and others. In 2017 she has recorded Mozart piano concerto K488 for Stringray Brava with Symphonic collective of the Netherlands conducted by Henk de Graaf.

Programma:

Nazib Zhiganov - Prelude and toccatina
Rustem Yakhin - Song without words; Poem
Almaz Monasypov - Sonata
Albert Leman - Small concert suite
Sergey Prokofiev - 5 pieces for violin and piano op. 35
Nikolay Myaskovski - Sonata

Kaarten: € 15 (voorverkoop), € 17,50 aan de deur. Reserveren gewenst!

di 26 november 2019
10.00-11.00

RGM Cursus "Zet je brein in beweging!" in RondoM
10 lessen op dinsdagochtenden, o.l.v. Jeanette Kostwinder en Angelica Braam

Voor informatie: ledenvereniging.nl/brein-beweging-rgm
Voor opgave:
Email: rgmpraktijksteenwijk@gmail.com
Tel. 06-38766614 of 06-22818186
Zie ook rgmpraktijksteenwijk.nl

di 26 november 2019
13.30-15.30
Repetitie Mannenkoor DOOK o.l.v. Angelica Braam in RondoM
Meer info via mannenkoordook@gmail.com
di 19 november 2019
10.00-11.00

RGM Cursus "Zet je brein in beweging!" in RondoM
10 lessen op dinsdagochtenden, o.l.v. Jeanette Kostwinder en Angelica Braam

Voor informatie: ledenvereniging.nl/brein-beweging-rgm
Voor opgave:
Email: rgmpraktijksteenwijk@gmail.com
Tel. 06-38766614 of 06-22818186
Zie ook rgmpraktijksteenwijk.nl

za 16 november 2019
20.00


RondoM Jong Talent Try Out:saxofonist Hy-Huu Dang

Deze mini-tryout van saxofonist Hy-Huu Dang is ter voorbereiding op zijn deelname aan een groot muziekcouncours. Hij wordt begeleid door pianist Tjako van Schie.

Programma:
- “Prélude, cadence et finale”- Alfred Desenclos
- “Maï” - Ryo Noda
- “Scaramouche”- Darius Milhaud


Hy-Huu DANG (geboren 11 december 1997 in Esch-sur-Alzette, Luxemburg)
Op achtjarige leeftijd kreeg hij zijn eerste saxofoonlessen aan het Conservatoire de la Ville de Luxembourg in de klas van Anaïs Lorentz. Gedurende de afgelopen Jaren deed hij diverse saxofoonconcoursen mee. Zo werd hij  in 2013 4e in het "Concours Jeunes Saxophonistes de Dinant", en onlangs in 2018 werd hij 1e laureaat van het "Concours Jeunes Solistes de Luxembourg". Hij won de  "Jonk Soliste Präis".

Gedurende zijn muzikale reis volgde Hy-Huu ook vele masterclasses bij beroemde saxofonisten zoals Vincent David, Jan Schulte Bunert, Lars Mlekusch, Christian Wirth, Timothy McAllister, Nobuya Sugawa, Phillipe Geiss en anderen. Sinds 2017 volgt hij de Bachelorstudie Klassiek Saxofoon in de klas van Arbo Bornkamp en Willem van Merwijk aan het Conservatorium van Amsterdam.

Hy-Huu is ook medeoprichter en tenorsaxofonist van het in Amsterdam zetelende Aries Saxophone Quartet.

NB: duur van het korte programma is ca. 30 minuten, maar er is uiteraard een gezellige nazit en gelegenheid om met dit jonge talent te praten!

entree: vrijwillige bijdrage bij uitgang.

di 12 november 2019
10.00-11.00

RGM Cursus "Zet je brein in beweging!" in RondoM
10 lessen op dinsdagochtenden, o.l.v. Jeanette Kostwinder en Angelica Braam

Voor informatie: ledenvereniging.nl/brein-beweging-rgm
Voor opgave:
Email: rgmpraktijksteenwijk@gmail.com
Tel. 06-38766614 of 06-22818186
Zie ook rgmpraktijksteenwijk.nl

di 12 november 2019
13.30-15.30
Repetitie Mannenkoor DOOK o.l.v. Angelica Braam in RondoM
Meer info via mannenkoordook@gmail.com
di 5 november 2019
10.00-11.00

RGM Cursus "Zet je brein in beweging!" in RondoM
10 lessen op dinsdagochtenden, o.l.v. Jeanette Kostwinder en Angelica Braam

Voor informatie: ledenvereniging.nl/brein-beweging-rgm
Voor opgave:
Email: rgmpraktijksteenwijk@gmail.com
Tel. 06-38766614 of 06-22818186
Zie ook rgmpraktijksteenwijk.nl

di 5 november 2019
13.30-15.30
Repetitie Mannenkoor DOOK o.l.v. Angelica Braam in RondoM
Meer info via mannenkoordook@gmail.com
di 29 oktober 2019
10.00-11.00

RGM Cursus "Zet je brein in beweging!" in RondoM
10 lessen op dinsdagochtenden, o.l.v. Jeanette Kostwinder en Angelica Braam

Voor informatie: ledenvereniging.nl/brein-beweging-rgm
Voor opgave:
Email: rgmpraktijksteenwijk@gmail.com
Tel. 06-38766614 of 06-22818186
Zie ook rgmpraktijksteenwijk.nl

di 29 oktober 2019
13.30-15.30
Repetitie Mannenkoor DOOK o.l.v. Angelica Braam in RondoM
Meer info via mannenkoordook@gmail.com

zondag
27 oktober 2019

13.00 - 19.30

Benefiet Festival "Hart Voor Wilhelminaoord" !

We zijn van plan om voor de club die de AED’s in ons dorp beheert op 27 oktober 2019 in Wilhelminaoord een mooi benefietfestival te organiseren. We willen hiermee geld inzamelen voor dit mooie doel, dat levens kan redden als elke seconde telt!
AED’s zijn dure apparaten: ze kosten veel in de aanschaf, ze hebben onderhoud nodig, en er moeten mensen getraind worden die er mee om kunnen gaan. En we willen het aantal beschikbare apparaten vergroten!

Wat voor festival wordt het?
-Muziek, dans, kinderactiviteiten, optredens, stands, open podium, gezond sporten, gezond eten, en nog veel meer!

Momenteel zijn we bezig met de voorbereidingen van het festival:
- Contacten leggen
-Vrijwilligers benaderen
-Artiesten en andere deelnemers benaderen
-Evenement organiseren

Deelnemende organisaties zijn momenteel:
-Stichting Ons Dorpshuis
-Beheerders van het Koloniekerkje
-Kunst, cultuur, muziek-, en educatiecentrum “RondoM”
-Verzorgingshuis “De Menning”
-Benaderd worden nog: de voetbalclub “Old Forward”, Dorpsbelangen, Gemeente, Ondernemers, overige verenigingen, individuele vrijwilligers, sponsoren en donateurs!

Wilt u ook helpen in de voorbereidingen of op de dag zelf, als vrijwilliger?
Mail dan even met tjschum@gmail.com of bel 06-53681895

Hou ook de pagina "Hart Voor Wilhelminaoord" op facebook in de gaten voor updates!

di 22 oktober 2019
10.00-11.00

RGM Cursus "Zet je brein in beweging!" in RondoM
10 lessen op dinsdagochtenden, o.l.v. Jeanette Kostwinder en Angelica Braam

Voor informatie: ledenvereniging.nl/brein-beweging-rgm
Voor opgave:
Email: rgmpraktijksteenwijk@gmail.com
Tel. 06-38766614 of 06-22818186
Zie ook rgmpraktijksteenwijk.nl

di 22 oktober 2019
13.30-15.30
Repetitie Mannenkoor DOOK o.l.v. Angelica Braam in RondoM
Meer info via mannenkoordook@gmail.com
di 15 oktober 2019
10.00-11.00

RGM Cursus "Zet je brein in beweging!" in RondoM
10 lessen op dinsdagochtenden, o.l.v. Jeanette Kostwinder en Angelica Braam

Voor informatie: ledenvereniging.nl/brein-beweging-rgm
Voor opgave:
Email: rgmpraktijksteenwijk@gmail.com
Tel. 06-38766614 of 06-22818186
Zie ook rgmpraktijksteenwijk.nl

di 15 oktober 2019
13.30-15.30
Repetitie Mannenkoor DOOK o.l.v. Angelica Braam in RondoM
Meer info via mannenkoordook@gmail.com
di 8 oktober 2019
10.00-11.00

RGM Cursus "Zet je brein in beweging!" in RondoM
10 lessen op dinsdagochtenden, o.l.v. Jeanette Kostwinder en Angelica Braam

Voor informatie: ledenvereniging.nl/brein-beweging-rgm
Voor opgave:
Email: rgmpraktijksteenwijk@gmail.com
Tel. 06-38766614 of 06-22818186
Zie ook rgmpraktijksteenwijk.nl

di 1 oktober 2019
13.30-15.30
Repetitie Mannenkoor DOOK o.l.v. Angelica Braam in RondoM
Meer info via mannenkoordook@gmail.com
di 24 september 2019
13.30-15.30
Repetitie Mannenkoor DOOK o.l.v. Angelica Braam in RondoM
Meer info via mannenkoordook@gmail.com
di 10 september 2019
13.30-15.30
Repetitie Mannenkoor DOOK o.l.v. Angelica Braam in RondoM
Meer info via mannenkoordook@gmail.com
ma 9 september 2019
19.00-21.00
Meeting Broodfonds Steenwijk e.o. in RondoM
di 3 september 2019
13.30-15.30
Repetitie Mannenkoor DOOK o.l.v. Angelica Braam in RondoM
Meer info via mannenkoordook@gmail.com

za 3,10,17,24, 31 augustus 2019

20.00-22.00

RondoM De Piano


In de maand augustus is er elke zaterdagavond een luchtig maar inspirerend avondje muziek met een praatje gepland: "RondoM De Piano". Hier geeft pianist Tjako van Schie dan een "thematisch" causerie-concert, waarbij hij ook aan de hand van gespeelde voorbeelden uitgebreid vertelt over de muziek. Een snuifje educatie en muziekuitvoering gaan dan dus hand in hand.

Op de planning:

  • Za. 03 aug 2019, 20.00: RondoM De Piano – “Bach, who else! Over genie, symboliek, compositietechniek en meer”
  • Za. 10 aug 2019, 20.00: RondoM De Piano – "Klassiek & Romantiek”
  • Za. 17 aug 2019, 20.00: RondoM De Piano – “Impressionisme & Expressionisme
  • Za. 24 aug 2019, 20.00: RondoM De Piano – "Authentiek of niet? Plagiaat of heruitvinding? Stelen of lenen?"
  • Za. 31 aug 2019, 20.00: RondoM De Piano – "Improvisatie“

Entree: vrijwillige bijdrage bij de uitgang
Zaal open: 19.30 uur
Aanvang van de concerten: 20.00

di 25 juni 2019
13.30-15.30
Repetitie Mannenkoor DOOK o.l.v. Angelica Braam in RondoM
Meer info via mannenkoordook@gmail.com
di 18 juni 2019
13.30-15.30
Repetitie Mannenkoor DOOK o.l.v. Angelica Braam in RondoM
Meer info via mannenkoordook@gmail.com
zo 16 juni 2019
9.30 -17.30
RondoM De Stem

Workshopdag met zangpedagoge Henriëtte de Groot en pianist Tjako van Schie speciaal voor amateur- en koorzangers!
Download HIER de uitgebreide pdf-folder voor deze dag!
Aanmelden kan nog tot 1 juni, bel 0653681895 of mail naar tjschum@gmail.com !

do 13 juni 2019
19.30 -21.00
RondoM Openbaar Leerlingenconcert Muziek Praktijk Steenwijk

Eenmaal per jaar geven de leerlingen van Muziek Praktijk Steenwijk een concert: de feestelijke afsluiting van het schooljaar. Familie, vrienden en andere belangstellenden zijn altijd van harte welkom.

Dit schooljaar vindt het leerlingenconcert plaats op donderdagavond 13 juni in Rondom in Wilhelminaoord. Aanvang 19.30 uur.De avond is openbaar, entree: € 3,=.

De Muziekpraktijk Steenwijk is in 1997 gestart met het geven van pianolessen. De pianolessen worden gegeven door Jeannette Kostwinder. Zij heeft piano gestudeerd bij Jet Röling aan het conservatorium in Zwolle en is afgestudeerd in 1989. Vanaf 1991 geeft zij les bij het Muziekonderwijs IJsselmuiden (een docenteninitiatief) dat in 2001 is overgegaan in Quintus Centrum voor Kunsteducatie Kampen waar zij tot op heden met veel plezier werkt.

Daarnaast geeft zij pianoles in haar eigen praktijk de 'Muziekpraktijk Steenwijk'. Deze combinatie bevalt haar goed. Naast het lesgeven begeleidt de docent enkele koren. Jeannette Kostwinder is lid van de pianovakvereniging Epta. In 2017 heeft Jeannette de opleiding tot internationaal erkend RGM-practitioner gevolgd. Kijk voor meer info op: www.rgmpraktijksteenwijk.nl

di 4 juni 2019
13.30-15.30
Repetitie Mannenkoor DOOK o.l.v. Angelica Braam in RondoM


Meer info via mannenkoordook@gmail.com
di 28 mei 2019
13.30-15.30
Repetitie Mannenkoor DOOK o.l.v. Angelica Braam in RondoM
Meer info via mannenkoordook@gmail.com
di 14 mei 2019
13.30-15.30
Repetitie Mannenkoor DOOK o.l.v. Angelica Braam in RondoM
Meer info via mannenkoordook@gmail.com
di 7 mei 2019
13.30-15.30
Repetitie Mannenkoor DOOK o.l.v. Angelica Braam in RondoM
Meer info via mannenkoordook@gmail.com
di 23 april 2019
13.30-15.30
Repetitie Mannenkoor DOOK o.l.v. Angelica Braam in RondoM
Meer info via mannenkoordook@gmail.com
di 2 april 2019
13.30-15.30
Repetitie Mannenkoor DOOK o.l.v. Angelica Braam in RondoM
Meer info via mannenkoordook@gmail.com
zo 31 maart 2019
15.00-17.00
(zaal open 14.30)
entree: vrijwillige bijdrage

RondoM Tea Time Concert

m.m.v. Projectkoor 7even uit Vollenhove
een concert rond het thema #TIJD

za 23 maart
13.00 - 23.00 u
vrij entree

zo 24 maart 2019
13.00 - 23.00 u
vrij entree


RondoM Open Huis!

Komt u ook? In een ongedwongen ambiance kunt u komen kennismaken met ons nieuwe pand en met onszelf! Loop gerust even binnen!

...tot 22 maart 2019 RondoM "Werk In Uitvoering"

Nog geen publieke events.... we moeten intern nog e.e.a. verbouwen en aanpassen!
Aanmelden voor pianoles kan uiteraard altijd!

? 2019 - Rondo Music Management