Wat is er in "RondoM" te doen? (oudere evenementen vindt u hier)


vrijdag
avond
5 januari 2024
20.00 uur

te bezichtigen

tot eind maart

Kunst-, muziek- en cultuurcentrum “RondoM” in Wilhelminaoord opent op vrijdagavond 5 januari een nieuwe expositie met werken van de vorig jaar overleden kunstenaar Lisan Simons.

Zij was partner van violiste Baukje van Schie en de schoonzus van pianist Tjako van Schie, en heeft veel mooie kunstwerken gemaakt, waaronder beelden en schilderijen. Een deel van haar werk zal - als in memoriam - bij ons in RondoM geëxposeerd worden.

De opening wordt verder met een hapje en drankje en live muziek omlijst door violiste Baukje van Schie, met Tjako van Schie aan de piano. U bent van harte uitgenodigd deze bijeenkomst bij te wonen.

Vrije entree, inloop vanaf 19.30 uur.

Deze expositie is te bezichtigen tot eind maart 2024
(op afspraak via tel. 0653681895 of email tjschum@gmail.com of bij evenementen)

Afbeelding met muur, Stillevenfotografie, overdekt, kunst  Automatisch gegenereerde beschrijvingAfbeelding met vee, verven, koe, Melkkoe  Automatisch gegenereerde beschrijvingAfbeelding met verven, verf, Schilderverf, Moderne kunst  Automatisch gegenereerde beschrijvingAfbeelding met winter, sneeuw, gebouw, buitenshuis  Automatisch gegenereerde beschrijving


Locatie : ‘RondoM’ , Linthorst Homanstraat 22, Wilhelminaoord.

AANRADER!

zondag
middag
3 maart 2024
15.00 - 17.00 uur

RondoM Kamermuziek - met hoboist Lourens Kuijper, celliste Christiane Schepping en pianist Tjako van SchieOp zondagmiddag 3 maart vindt in RondoM in Wilhelminaoord een bijzonder kamermuziekconcert plaats met hoboïst Lourens Kuijper, celliste Christiane Schepping en pianist Tjako van Schie. Deze drie musici die elkaar al uit een ver verleden kennen, zullen dan werken van Fauré, Poulenc, Bruch, Saint-Saëns en een wereldpremière van een nieuwe compositie van Tjako van Schie ten gehore brengen.

Entree: € 17,50 (kaarten aan de zaal of reserveren via tjschum@gmail.com of tel. 0653681895)
Aanvang: 15.00 uur, zaal open vanaf 14.30

Locatie: RondoM - kunst, cultuur, muziek, educatie
Linthorst Homanstraat 22
8384EE Wilhelminaoord

Christiane Schepping (cello) werd in 1960 geboren in Neuss, Duitsland. Als kind bezocht ze vaak de concerten van het Neusser kamerorkest, dat werd geleid door haar vader, prof. Wilhelm Schepping. Zo ontdekte ze de cello, kreeg ze op 9-jarige leeftijd haar eerste lessen in dit orkest en deed ze ook al snel ervaring op in vele kamermuziekprojecten, die de basis legde voor haar latere muziekstudie. Op 16-jarige leeftijd werd ze lid van het orkest van haar vader en o.a. in dit orkest later solocelliste. In 1979 begon ze haar muziekstudie aan de Robert Schumann Universiteit in Duesseldorf, waar ze studeerde bij prof. Johannes Goritzki en later bij prof. Rudolf Mandalka. Ook speelde ze in het Robert Schumann Orkest, waar ze veel leerde bij prof. Juergen Kussmaul. Bij dit orkest soleerde ze ook jarenlang. Het orkest werd uitgenodigd voor concerten in het binnenland, Oostenrijk, Nederland, Spanje, Polen, Griekenland, USA. Na haar studie richtte ze samen met de concertmeester van het orkest het Rheinische Oratorien Orkest op, dat regelmatig door veel dirigenten wordt geboekt voor projecten. Naast haar werk als celliste was ze lerares aan de muziekschool van Neuss en kon ze veel kinderen begeleiden in de muziekwereld.

Lourens Kuijper (hobo) werd geboren in 1962 in Apeldoorn. Hij groeide op in een groot gezin waarin muziek zeer present was. Als  5-jarige begon hij met blokfluit, later ook piano en op 16 jarige leeftijd dan de keuze hobo. De eerste lessen kreeg hij van Cees Wijnbelt, de solo-hoboïst van het Gelders Orkest. Op 19 jarige leeftijd, in 1981 werd hij aangenomen op het Stedelijk Conservatorium in Zwolle bij Koen van Slogteren waar hij zijn studie hobo in 1982 begon. Hij wisselde 2 jaar later naar het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij dezelfde docent. Lourens kreeg al vroeg de gelegenheid zijn droom te verwezenlijken door de eerste orkestervaringen in 1982 bij het Gelders Orkest. Ook speelde hij al sinds het begin van zijn studie in het inmiddels zeer bekende Ensemble Conservatoire met Rob Engels als concertmeester waarin hij, met 1 onderbreking, nog steeds als hoboïst van de partij is. Dit Ensemble maakte het o.a. mogelijk tientallen jaren met vele koren en solisten concerten te realiseren waarbij de dirigent Wolfried Kaper zeker genoemd mag worden. In 1987 behaalde hij zijn Docerend Musicus Diploma in Amsterdam, nam vervolgens les bij Celia Nicklin in Londen, uit het orkest The Academy of St. Martin in the Fields. Hij vervolgde zijn studie verder bij Professor Helmut Hucke aan die Hochschule für Musik in Keulen waar hij in 1989 Cum Laude zijn solo-diploma voor hobo en barokhobo behaalde. Lourens speelde gedurende zijn studie al regelmatig in het regionaal Jeugdorkest, het Nederlands Jeugdorkest, geregeld in het Noord-Hollands Orkest, Het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Radio Philharmonisch Orkest, in Film- Theater- en Musicalproducties bij van de Ende, waarbij ook vele televisie en CD opnames gemaakt zijn. Ook was hij jaren 1e hoboïst in het Schlierbacher Kammerorchester in Heidelberg, maakte een tournee door Amerika, speelde in vele Europese orkesten en concertzalen, waarbij o.a. ook de Motetten van J.S. Bach olv Frieder Bernius met barok hobo een muziekprijs gewonnen hebben. Lourens en zijn hobo. Vrienden voor het leven. Met behulp van zijn hobo laat hij diep blikken in zijn ziel, in zijn gevoelswereld, neemt hij je mee in een ongrijpbare- maar op het moment zelf bijzonder betoverende realiteit.

Tjako van Schie (piano) werd geboren in 1961 in Coevorden. Als 5 jarige was zijn interesse voor de piano al gewekt en al snel volgde muzieklessen bij Tiny Damen aan de muziekschool. Hij studeerde vervolgens bij Ben Smits aan het Zwols Conservatorium waar hij zijn docerend en uitvoerend diploma piano behaalde. Na zijn studie volgden diverse masterclasses in o.a. Weimar bij o.a. Jacob Lateiner en Detlef Kraus. Hij gaf vele concerten in o.a. Europa, China, Canada, en trad op voor radio en tv. Van Schie werkt tegenwoordig als uitvoerend pianist, docent aan het Conservatorium van Amsterdam, repetitor, componist, arrangeur en coach. Hij is ook auteur van muziekgerelateerde artikelen. Verder werkte hij in Porto, Portugal als gastdocent aan ESMAE. Hij heeft zijn eigen muziekcentrum “RondoM” in Wilhelminaoord waar hij woont en werkt. Hij verzorgde diverse opvallende programma’s in het verleden, en nam ze op cd op: o.a.  “The Goldberg Variations BWV 988” (Bach), “Water, bron van leven” en “Yiddish music from ghetto’s & concentration camps” (met violist Adriaan Stoet). Daarnaast speelde hij vele gemengde recitals, zowel solistisch als samen met andere musici. Onlangs voerde hij Schumann’s “Piano Concerto” in zijn eigen arrangement voor saxofoonorkest en piano uit, en ook Gershwin’s “Rhapsody in Blue”. Met saxofonist Henk van Twillert maakte hij een 3-cdbox “A Bag Of Music” en met zangeres Henriëtte de Groot een cd met filmmuziek “Regards to Hollywood”. Hij is ook een veelgevraagd begeleider. Met operasopraan Janine Pas vormt hij het “Geen Kunst Collectief 2.0”. Sinds 2019 runt hij op zijn woonwerkplek in Wilhelminaoord cultureel centrum “RondoM”. Tjako van Schie streeft doorgaans naar niet-alledaagse uitvoeringen. Hij gaat niet altijd de makkelijkste weg, maar probeert een artistiek standpunt in te nemen, waarin standaarden kunnen worden veranderd of verdiept. Naast zijn hoogontwikkelde pianistiek en zijn poëtische natuur heeft Tjako de gave het publiek mee te voeren naar muzikale regionen voorbij het alledaagse. Zijn expressieve spel en bescheiden persoonlijkheid geven hem de vrijheid om zich niet louter op virtuositeit te richten, maar veeleer de essentie van muziek op te zoeken.  Lovende perskritieken bewijzen dat deze kwaliteit zeldzaam is onder de huidige generatie pianisten, en dat Tjako zeer wel in staat is om door zijn spel zijn punt te bewijzen dat er ‘geen leven zonder muziek is’.Aanvang : 15.00 uur
Inloop : vanaf 14.30 uur
Locatie : Cultureel centrum/Muziektheater ‘RondoM’ , Linthorst Homanstraat 22, Wilhelminaoord.
Toegang : €17,50

Kaarten aan de zaal of reserveren via e-mailadres : tjschum@gmail.com of telefoonnummer : 06-53681895


AANRADER!

zaterdag
avond
16 maart 2024
20.00 uur

RondoM Lustrum Concert - met het Deventer Jazz Orkest !

Kom je het feest meevieren? RondoM bestaat dan 5 jaar en het wordt een feestelijke avond!Het Deventer Jazz Orkest is een echte bigband en bestaat uit enthousiaste musici van 20 tot 75 jaar, onder bezielende leiding van dirigent Edwin Neuteboom Spijker. Het Deventer Jazz Orkest speelt voornamelijk jazz met uitstapjes naar latin, rock en pop. De muzikanten worden vocaal ondersteund door de talentvolle Laura van Nyendaal.

Aanvang : 20.00 uur
Inloop : vanaf 19.30 uur
Locatie : Cultureel centrum/Muziektheater ‘RondoM’ , Linthorst Homanstraat 22, Wilhelminaoord.
Toegang : €15.

Kaarten aan de zaal of reserveren via e-mailadres : tjschum@gmail.com of telefoonnummer : 06-53681895

zaterdag
avond
27 april 2024
20.00 - 22.00 uur

RondoM Koningsdagconcert

Nadere info volgt

Aanvang : 20.00 uur
Inloop : vanaf 19.30 uur
Locatie : Cultureel centrum/Muziektheater ‘RondoM’ , Linthorst Homanstraat 22, Wilhelminaoord.
Toegang : Vrije bijdrage, gratis oranjebittertje staat klaar!.

In verband met het beperkt aantal zitplaatsen s.v.p. vooraf reserveren via e-mailadres : tjschum@gmail.com of telefoonnummer : 06-53681895

zaterdag
avond
15 juni 2024
20.00 - 22.00 uur

RondoM Klassiek - met Jasper Bon Blaaskwintet

Nadere info volgt

Aanvang : 20.00 uur
Inloop : vanaf 19.30 uur
Locatie : Cultureel centrum/Muziektheater ‘RondoM’ , Linthorst Homanstraat 22, Wilhelminaoord.
Toegang : € 20.

In verband met het beperkt aantal zitplaatsen s.v.p. vooraf reserveren via e-mailadres : tjschum@gmail.com of telefoonnummer : 06-53681895

vrijdag
avond
19 juli 2024
20.00 - 22.00 uur

RondoM Zomeravond Jazz - met WestenDJ

Nadere info volgt

Aanvang : 20.00 uur
Inloop : vanaf 19.30 uur
Locatie : Cultureel centrum/Muziektheater ‘RondoM’ , Linthorst Homanstraat 22, Wilhelminaoord.
Toegang : € 20.

In verband met het beperkt aantal zitplaatsen s.v.p. vooraf reserveren via e-mailadres : tjschum@gmail.com of telefoonnummer : 06-53681895

BINNENKORT WEER!
RGM training - Brein in beweging 


De Ronnie Gardener Methode om je brein te trainen begint weer bij voldoende deelname.

De Ronnie Gardiner Methode (RGM) is een gestructureerde, multi-sensorische oefenmethode voor de hersenen, waarbij het ritme van muziek wordt ingezet om beweging, spraak en cognitie (concentratie, geheugen, coordinatie) te stimuleren. Deelnemers doen op het ritme van muziek, zittend of staand, oefeningen aan de hand van geprojecteerde symbolen. De basissymbolen en hun klanken hebben hun oorsprong in onze vier ledematen (handen en voeten) en het drumstel.

Deze cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en vindt plaats in RondoM, Linthorst Homanstraat 22, Wilhelminaoord.

Bij voldoende deelname start de cursus binnenkort.

Meer info of aanmelden via: www.rgmpraktijksteenwijk.nl
of via 06-22818186
of via email aan rgmpraktijksteenwijk@gmail.com

© 2023 - Rondo Music Management