Wat is er in "RondoM" te doen? (oudere evenementen vindt u hier)


zaterdag
avond
15 juni 2024
20.00 - 22.00 uur

RondoM Klassiek - met het Markus BlaaskwintetHet Markus Blaaskwintet werd opgericht in 2010 en bestaat uit 5 musici die in diverse orkesten en ensembles optreden. Zij geven concerten een veelkleurig palet aan klanken. Men legt zich toe op het verzorgen van concerten met een aantrekkelijk en uitgebalanceerde programmering en weet daarbij een hoge graad van expressie en uitvoeringskwaliteit te bereiken.

De musici van het Markus Blaaskwintet zijn gepassioneerde kamermuziekspelers. Hun doel is om het publiek telkens weer te verrassen met hun gloedvolle expressie en hun hechte samenspel. Zij zijn altijd op zoek naar oorstrelende werken van bekende en minder bekende componisten. Het Blaaskwintet speelt op podia in Nederland en heeft in de loop van de jaren een omvangrijk repertoire opgebouwd.

Wim Markus (fluit) studeerde in Utrecht fluit bij Adriaan Bonsel en muziekwetenschap bij Eduard Reeser. Hij gaf les aan de Zeister Muziekschool. Aan het conservatorium van Amsterdam doceert hij muziek van de twintigste eeuw. Hij treedt regelmatig op als fluitist, stelde het Markus Blaaskwintet samen, en heeft onlangs een boek uitgebracht over Adorno, Schönberg en Strawinsky onder de titel : “ Een feest waar hij niet naar toe zal gaan ”

Harm Meijer (hobo) had les bij Karin Meijer en is een bevlogen hoboist, die al 30 jaar meespeelt in diverse (harmonie-)orkesten en ensembles. Zo speelde hij in de jaren 90 in het Coda Kamerorkest o.l.v. Rutger van Leyden en vanaf 2005 mee in diverse projecten met pianoconcerten uitgevoerd door het Constanzeorkest o. l. v. dezelfde dirigent. Sinds vele jaren maakt hij deel uit van het Markus Blaaskwintet.

Marnix van den Berg (klarinet) studeerde Informatica aan de TU Eindhoven en besloot daarna toch de muziek in te gaan. Hij studeerde klarinet bij Frans de Jong en Geert Baeckelandt aan het Brabants Conservatorium en studeerde in 2008 af. Sindsdien is hij werkzaam als docent en kamermusicus. Hij is dirigent van het Bosch Blazers Ensemble en regelmatig te horen als solist bij amateurorkesten in het midden van het land.

Jasper Bon (fagot) studeerde naast piano, fagot bij Brian Pollard, Peter Gaasterland, Margreet Bongers, Louis van Nunen en Leendert Booyens aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht. Sinds 2001 is hij vaste fagottist in het Promenadeorkest. Verder speelde hij bij Ensemble Esprit en het Czaar Peter Operette Orkest. Hij componeerde de afgelopen jaren 4 blaaskwintetten, 4 pianotrio’s, 3 strijkkwartetten, diverse piano-solo werken en diverse soloconcerten met orkest.

Ietsje Bontekoe (hoorn) studeerde natuurkunde aan de TU Eindhoven en hoorn aan het Utrechts Conservatorium. Zij speelde in verscheidene beroepsorkesten als remplaçant. Ze was als hoorniste verbonden aan het RBO Sinfonia. Ze maakt deel uit van verschillende kamermuziekensembles, onder andere Ensemble Tricolore en het Markus Blaaskwintet. Tot voor kort werkte ze als docent Hoorn en Trompet aan de afdeling muziek van het Utrechts Centrum voor de Kunsten en aan de Zeister muziekschool. Daarnaast hield ze zich intensief bezig met de harmonie- en fanfaresector in Nederland. In dat kader was ze de initiatiefnemer en artistieke leider van het AdeZi (Adem en Ziel) waarbij amateurorkesten elkaar ontmoeten in gezamenlijke concerten en jonge talenten een kans krijgen om met orkest op te treden.

Aanvang : 20.00 uur
Inloop : vanaf 19.30 uur
Locatie : Cultureel centrum/Muziektheater ‘RondoM’ , Linthorst Homanstraat 22, Wilhelminaoord.
Toegang : € 20.

In verband met het beperkt aantal zitplaatsen s.v.p. vooraf reserveren via e-mailadres : tjschum@gmail.com of telefoonnummer : 06-53681895

vrijdag
avond
19 juli 2024
20.00 - 22.00 uur

RondoM Zomeravond Jazz - met WestenDJ

Nadere info volgt

Aanvang : 20.00 uur
Inloop : vanaf 19.30 uur
Locatie : Cultureel centrum/Muziektheater ‘RondoM’ , Linthorst Homanstraat 22, Wilhelminaoord.
Toegang : € 20.

In verband met het beperkt aantal zitplaatsen s.v.p. vooraf reserveren via e-mailadres : tjschum@gmail.com of telefoonnummer : 06-53681895

BINNENKORT WEER!
RGM training - Brein in beweging 


De Ronnie Gardener Methode om je brein te trainen begint weer bij voldoende deelname.

De Ronnie Gardiner Methode (RGM) is een gestructureerde, multi-sensorische oefenmethode voor de hersenen, waarbij het ritme van muziek wordt ingezet om beweging, spraak en cognitie (concentratie, geheugen, coordinatie) te stimuleren. Deelnemers doen op het ritme van muziek, zittend of staand, oefeningen aan de hand van geprojecteerde symbolen. De basissymbolen en hun klanken hebben hun oorsprong in onze vier ledematen (handen en voeten) en het drumstel.

Deze cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en vindt plaats in RondoM, Linthorst Homanstraat 22, Wilhelminaoord.

Bij voldoende deelname start de cursus binnenkort.

Meer info of aanmelden via: www.rgmpraktijksteenwijk.nl
of via 06-22818186
of via email aan rgmpraktijksteenwijk@gmail.com

© 2023 - Rondo Music Management