Wat is er in "RondoM" te doen? (oudere evenementen vindt u hier)


vrijdag
avond
5 januari 2024
20.00 uur

te bezichtigen

tot eind maart

Kunst-, muziek- en cultuurcentrum “RondoM” in Wilhelminaoord opent op vrijdagavond 5 januari een nieuwe expositie met werken van de vorig jaar overleden kunstenaar Lisan Simons.

Zij was partner van violiste Baukje van Schie en de schoonzus van pianist Tjako van Schie, en heeft veel mooie kunstwerken gemaakt, waaronder beelden en schilderijen. Een deel van haar werk zal - als in memoriam - bij ons in RondoM geëxposeerd worden.

De opening wordt verder met een hapje en drankje en live muziek omlijst door violiste Baukje van Schie, met Tjako van Schie aan de piano. U bent van harte uitgenodigd deze bijeenkomst bij te wonen.

Vrije entree, inloop vanaf 19.30 uur.

Deze expositie is te bezichtigen tot eind maart 2024
(op afspraak via tel. 0653681895 of email tjschum@gmail.com of bij evenementen)

Afbeelding met muur, Stillevenfotografie, overdekt, kunst  Automatisch gegenereerde beschrijvingAfbeelding met vee, verven, koe, Melkkoe  Automatisch gegenereerde beschrijvingAfbeelding met verven, verf, Schilderverf, Moderne kunst  Automatisch gegenereerde beschrijvingAfbeelding met winter, sneeuw, gebouw, buitenshuis  Automatisch gegenereerde beschrijving


Locatie : ‘RondoM’ , Linthorst Homanstraat 22, Wilhelminaoord.
zaterdag
avond
27 april 2024
20.00 - 22.00 uur

RondoM Koningsdagconcert !

m.m.v.
* Het Nijkoor o.l.v. dirigent en zanger Klaas Peter van der Laan
* Violiste Baukje van Schie
* Pianist Tjako van Schie

Het is al bijna traditioneel: een koningsdagconcert in RondoM in Wilhelminaoord, waar gezelligheid voorop staat!
Kom je ook? De entree is een vrije bijdrage en de oranjebitter staat klaar!


Het Nijkoor is een gemengd koor met een breed repertoire van licht-klassieke tot en met (oude) volksmuziek en uitstapjes naar modern repertoire. Het koor is in 2004 opgericht op verzoek van het Plaatselijk Belang van Nijeholtpade. De koorleden komen uit Friesland en Drenthe. Hun dirigent is Klaas Peter van der Laan. Ze zingen op de maandagen van 20.00 tot 21.30 uur, in het MFC te Nijeholtpade, daarna drinken ze gezamenlijk koffie of thee in een prettige sfeer. Wil je eens kennis met hen maken, je bent van harte welkom! Voor informatie kun je contact opnemen met Els Hulst telefoon: 0516 451806 of via de email: hollyels2012@gmail.com

Baukje van Schie werd geboren in een muzikaal gezin, en begon op haar negende jaar met vioolspelen op de muziekschool in Coevorden. Al  tijdens de studie ontwikkelingspsychologie in Groningen werd haar duidelijk dat haar hart echt bij de viool lag. Het Drents Symfonie Orkest was destijds een fijne voedingsbodem, ook met de mooie cantateprojecten in Drentse kerkjes. Vioollessen volgde zij in deze jaren bij Rita Rouw. Zij vervolgde na het afstuderen als psychologe haar vioolstudie bij Bart Bleumers en Albert Borgers aan het conservatorium in Enschede, met altviool en piano als bijvakken. Inmiddels is ze al vanaf 1987 werkzaam als docent viool, altviool en ensemble in Apeldoorn, deels aan de plaatselijke muziekschool, en sinds 2017 volledig als particulier docent. Werkend met mensen van alle leeftijden aan ontspannen viool- en altvioolspel en hun muzikale ontwikkeling. Naast het lesgeven houdt Baukje van het schrijven van gedichten en wandelen. Het spelen in het Zutphens  Barok Ensemble vormt een fijne nieuwe muzikale uitdaging.

Aanvang : 20.00 uur
Inloop : vanaf 19.30 uur
Locatie : Cultureel centrum/Muziektheater ‘RondoM’ , Linthorst Homanstraat 22, Wilhelminaoord.
Toegang : Vrije bijdrage, gratis oranjebittertje staat klaar!.

Reserveren kan via e-mailadres : tjschum@gmail.com of telefoonnummer : 06-53681895

zaterdag
avond
15 juni 2024
20.00 - 22.00 uur

RondoM Klassiek - met Jasper Bon Blaaskwintet

Nadere info volgt

Aanvang : 20.00 uur
Inloop : vanaf 19.30 uur
Locatie : Cultureel centrum/Muziektheater ‘RondoM’ , Linthorst Homanstraat 22, Wilhelminaoord.
Toegang : € 20.

In verband met het beperkt aantal zitplaatsen s.v.p. vooraf reserveren via e-mailadres : tjschum@gmail.com of telefoonnummer : 06-53681895

vrijdag
avond
19 juli 2024
20.00 - 22.00 uur

RondoM Zomeravond Jazz - met WestenDJ

Nadere info volgt

Aanvang : 20.00 uur
Inloop : vanaf 19.30 uur
Locatie : Cultureel centrum/Muziektheater ‘RondoM’ , Linthorst Homanstraat 22, Wilhelminaoord.
Toegang : € 20.

In verband met het beperkt aantal zitplaatsen s.v.p. vooraf reserveren via e-mailadres : tjschum@gmail.com of telefoonnummer : 06-53681895

BINNENKORT WEER!
RGM training - Brein in beweging 


De Ronnie Gardener Methode om je brein te trainen begint weer bij voldoende deelname.

De Ronnie Gardiner Methode (RGM) is een gestructureerde, multi-sensorische oefenmethode voor de hersenen, waarbij het ritme van muziek wordt ingezet om beweging, spraak en cognitie (concentratie, geheugen, coordinatie) te stimuleren. Deelnemers doen op het ritme van muziek, zittend of staand, oefeningen aan de hand van geprojecteerde symbolen. De basissymbolen en hun klanken hebben hun oorsprong in onze vier ledematen (handen en voeten) en het drumstel.

Deze cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en vindt plaats in RondoM, Linthorst Homanstraat 22, Wilhelminaoord.

Bij voldoende deelname start de cursus binnenkort.

Meer info of aanmelden via: www.rgmpraktijksteenwijk.nl
of via 06-22818186
of via email aan rgmpraktijksteenwijk@gmail.com

© 2023 - Rondo Music Management