RONDO MUSIC MANAGEMENT

RondoM Rondo Music Managemet

Linthorst Homanstraat 22
8384EE Wilhelminaoord
tel. 06-53681895

Ons nieuwe pand "RondoM" is open!
lees hier meer!

The QUAD QUARTET
The QUAD QUARTETT

Vier sublieme saxofonisten uit Portugal vormen samen een bijzonder en virtuoos saxofoonkwartet dat met hun veelzijdig repertoire binnenkort naar Nederland komt!

Er staat een tour gepland voor oktober 2006, in samenwerking met pianist Tjako van Schie.

De werken die in deze tour gespeeld zullen worden zijn een mix van surprise, virtuositeit en schoonheid.

Door de unieke combinatie van saxofoonkwartet en piano is dit programma bijzonder geschikt voor concertzalen, koffieconcerten en kunstkringen.

QUAD QUARTET nadere info:

De leden van dit kwartet zijn v.l.n.r:
The Quad Quartett
Henrique Portovedo, tenor saxofoon (.doc)
Fernando Ramos, alt saxofoon (.doc)
Romeu Costa, bariton saxofoon (.doc)
João Figueiredo, sopraan saxofoon (.doc)

Het “Quad Quartet” is opgericht in 2004 door vier saxofonisten met een gezamenlijk academisch verleden.

Als ‘kinderen’ van de Fernando Valente school in Aveiro, werkten allen later samen met saxofonist Henk van Twillert die zowel aan de conservatoria van Porto als Amsterdam lesgeeft. Sindsdien wordt de groep steeds meer een referentiepunt in de productie van hedendaagse muziek, waarbij ze samenwerken met verschillende nationale en internationale componisten.

Onder hen bevinden zich Carlos Azevedo en Chiel Meijering, die verscheidene stukken aan het kwartet hebben opgedragen.

De kracht van hun “sound” ligt in de crossover van ervaringen en stijlen tussen de nederlandse en portugese culturen, en in de mix van oude en nieuwe muziek, de mix van klassieke en jazz/moderne muziek.
 
Het Quad Quartet is ook aktief in het samenbrengen van musici met verschillende achtergronden. Momenteel werken ze met de tubaspeler Sérgio Carolino, vibrafonist Jeffrey Davis, pianist Tjako van Schie, en saxofonist Mário Santos.

De pedagogische projekten van de groep zijn vormgegeven in en gebaseerd op masterclasses die door het hele land (Portugal) gegeven worden. De leden van het Quad Quartet werken verder regelmatig samen met o.a. het Remix Ensemble, Portuguese Radio-Television, Fadomorse, Orquestra Filarmonia das Beiras en het Portugese Saxofoon Orkest.

Hun speelrepertoire is zowel geschikt voor meer luchtige concerten (ze spelen o.a. arrangementen van Gershwin, Bernstein, Portorican Suite, “Canção Verdes Anos” van Carlos Paredes) als voor meer concertante podia (werken van o.a. Meyering, Carlos Azevedo, Gaven Bryars, Gijs van Dijk, Tjako van Schie).

Meer info over de concerten kunt u via ons boekingsburo op aanvraag ontvangen.
Download hier de flyer/aankondiging (in .pub formaat)