RONDO MUSIC MANAGEMENT

RondoM Rondo Music Managemet

Linthorst Homanstraat 22
8384EE Wilhelminaoord
tel. 06-53681895

Ons nieuwe pand "RondoM" is open!
lees hier meer!

Counter Tenor Gary Boyce
Gary Boyce - Countertenor

Gary Boyce is geboren te Londen in 1963. Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Muziek in Toronto bij Patricia Kern, en Oude Muziek aan de Universiteit McGill in Montreal bij Alan Fast. In de vroege jaren '90 studeerde hij aan de Academie voor Oude Muziek in Amsterdam bij Max van Egmond.

Gary Boyce heeft in vele operaproducties gezongen. De rol van Natasha in de opera De Drie Gezusters die door Peter Eötvös in de Staats Oper van Hamburg is opgevoerd. In een musical geleid door Ingo Metzmacher. In de Opera van Lyon onder Kent Nagano, en met de Nationale Reis Opera gedirigeerd door Niksha Barezza. En natuurlijk niet te vergeten, ook de componist zelf deed daarbij als dirigent mee. In een vorige productie met de Nationale Reis Opera, had Gary de rol van de Monnik in Peter Schat's opera "Aap Verslaat De Knekelgeest". In de zomer van 2000 was hij te horen als Orfeo in Orfeo Aqua tijdens het Simmer 2000 festival in Friesland (Nederland).

Gary Boyce heeft in vele TV-producties en op audio opnamen gepresteerd. Met het Combattimento Consort Amsterdam onder leiding van Jan Willem de Vriend reisde hij mee en registreerde een versie van Dido en Aeneas voor televisie. De producties van De Drie Gezusters en de Aap Verslaat de Knekelgeest zijn op CD uitgebracht.

Gary Boyce was in het verleden op de podia van Le Châtelet - van Parijs, Edinburgh Festival met het Schotse Orkest van de BBC Symfonie, La Monnaie (De Munt) Brussel, en het Wienen Festival te horen.

Hij heeft ook met diverse andere artiesten samengewerkt: onder andere met Mathilda Santing, Leonie Jansen Ramses Shafy, Paul Anka en Barry Manilow.

Vanaf 1989 woont hij permanent in Nederland en heeft er met diverse ensembles samengewerkt, waaronder het Nederlands Bach Ensemble. Zijn werkterrein omvat een breed scala aan stijlen, van barok tot klassiek en avant-garde tot en met negrospirituals, jazz en blues. Nu is hij in een nieuwe onderneming met het Pink Floyd Project terechtgekomen. Met zijn opmerkelijke veelzijdigheid en nuance van stijl, opent M. Boyce vele deuren voor zich in verschillende genres.

In seizoen 2006/2007 zal hij in Frieburg Duitsland de opera "Les Negres" en in Hamburg Duitsland "Les Trois Soeurs" presenteren. Niet te vergeten zijn ook de diverse concerten met verscheidene eminente ensembles en groepen.