RONDO MUSIC MANAGEMENT

RondoM Rondo Music Managemet

Linthorst Homanstraat 22
8384EE Wilhelminaoord
tel. 06-53681895

Ons nieuwe pand "RondoM" is open!
lees hier meer!


Tjako van Schie - piano

In 1985 studeert Tjako van Schie op 24 jarige leeftijd af bij pianopedagoog Ben Smits met zijn diploma Uitvoerend Musicus. Hierna volgen een aantal meestercursussen bij o.a. Jacob Lateiner, Detlef Kraus en Boris Bloch. Al snel volgen concerten in binnen- en buitenland. Ook wordt hij veel gevraagd als muzikaal begeleider.

Tjako is geen doorsnee-pianist. Hij bewandelt in zijn carrière paden, die gedurfd en opmerkelijk zijn. Zijn concerten worden gekenmerkt door een vaak opvallend of afwijkend repertoire, en interessante keuzes van thematiek. Zijn spel wordt omschreven als poëtisch, meesterlijk, lyrisch en technisch hoogstaand.

Naast pianospelen componeert en arrangeert hij. Diverse werken van zijn hand werden reeds uitgevoerd, zoals bijvoorbeeld onlangs zijn "Concert voor saxofoon en strijkorkest", dat zijn première in Portugal beleefde.

Tjako schuwt cross-overs naar andere dan klassieke richtingen niet, en heeft een hekel aan standaard- of 'vitrine'-uitvoeringen. Een optreden met Tjako van Schie wordt dan ook vaak een onvergetelijke muzikale 'happening'.

Zo was Tjako van Schie de eerste Nederlandse pianist die de Goldberg Variaties van Bach in Nederland op cd uitbracht. Hij ontving hierop en op de talloze goedbezochte concerten met deze muziek vele lovende kritieken van pers en media.

Pianist Tjako van Schie speelt bij een huisconcert

Met violist Adriaan Stoet vormt hij al een groot aantal jaren een vast duo. Samen namen ze in 1995 een bijzondere herdenkings-cd op met Jiddische muziek uit de getto's en concentratiekampen.

Naast de concertpraktijk schrijft Tjako van Schie artikelen in de vakpers. Ook geeft hij regelmatig lezingen over uiteenlopende muzikale thema's, zoals bijvoorbeeld over Bach en de Goldbergvariaties. Vanaf 1986 is Tjako van Schie verbonden als docent aan het Conservatorium van Amsterdam, en vanaf 1997 tevens als gastdocent aan het conservatorium in Porto.

Tjako verzorgde de afgelopen jaren vele concerten, o.a. in Nederland (op vele festivals, in kunstkringen, op huisconcerten, in theaters, in het Amsterdamse Concertgebouw, e.a.plaatsen), Portugal, China (waar hij ook voor de staats-tv optrad), Canada, Duitsland, België, Frankrijk, Griekenland, radio en tv, zowel solistisch als in de hoedanigheid van begeleider bij uitvoeringen van anderen, zoals koren, solisten en kamermuziekconcerten.

Met het Orquestra Portuguesa de Saxofones maakte hij een uitgebreide tournee, en speelde als solist daarmee het door hem zelf voor dit orkest gearrangeerde pianoconcert van Schumann.

Tjako van Schie nam inmiddels twee solo-cd's op, één met het meesterwerk van J.S. Bach, de Goldberg Variaties BWV 988 en recentelijk één met werken van diverse romantische en impressionistische componisten rond het thema 'Water, bron van leven'.

Beide cd's zijn hier te bestellen, of door onder vermelding van 'Bach-cd' of 'Water-cd' €13,- over te maken op postgiro 39.35.770 ten name van Rondo Music Management te Nieuwleusen. Vergeet niet uw postadres te vermelden! U krijgt de betreffende cd binnen 3 weken na ontvangst van uw overschrijving toegestuurd.

Uit diverse bronnen

Trouw: Van Schie laat horen een pianist te zijn die polyfoon pianospel gaaf en melodisch kan realiseren.

Pianowereld: Tjako van Schie weet vanaf het begin te boeien, hij kiest duidelijk voor een persoonlijke benadering en gaat niet bepaald de makkelijkste weg.

Alg. Dagblad: Uit het geheel ademde een weldadige rust en bezonkenheid, die men niet zou verwachten bij zo een jong musicus.

Zwolse Courant: Meesterpianist Van Schie brengt pure piano poezie... Bach's Toccata in d klein BWV 913 is onder zijn handen niet alleen perfect metrisch, of helder polyfoon of poëtisch, maar is èn metrisch èn helder polyfoon èn zachtmoedig poëtisch... Van Schie is een meesterpianist die zijn instrument en de muziek ervoor in zijn waarde laat.

Leeuwarder Courant: Wat opviel was de rust en onbevangenheid die van dit spel uitstraalde.

Luister: Tjako van Schie geeft blijk van een onafhankelijke geest. Te waarderen is ook het fraai zingende legato. De algemene indruk is, gewetensvol presenteert zich hier een pianist van allure.


Tjako%20van%20SchieQuantcast

Meer uitgebreide informatie over pianist Tjako van Schie vindt u op zijn site https://www.tjako.nl


Tjako%20van%20Schie
Quantcast