RONDO MUSIC MANAGEMENT

RondoM Rondo Music Managemet

Linthorst Homanstraat 22
8384EE Wilhelminaoord
tel. 06-53681895

Ons nieuwe pand "RondoM" is open!
lees hier meer!

Rita Boshart, pianiste en cabarettière

Rita Boshart

 

Rita geeft piano - en keyboard les aan kinderen en volwassenen. Daarnaast begeleidt ze graag  koren en zangers. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan…

Als kennelijk theaterdier, met schrijf - en muzikaal talent ontstaan er steeds opnieuw liedjes, teksten en melodieën. Vanuit deze affiniteit met het theater produceerde ze de afgelopen jaren, twee avondvullende voorstellingen met leerlingen van het muziek - en dans onderwijs te Bathmen.

Daarnaast organiseert ze samen met haar man Jack van Dodewaard de z.g. Midzomer/Midwinter concerten in hun woning “ De Oude Dorpsschool”  te Poederoijen.

Ze speelde met haar eerste band “Jaflo “

op het Amsterdams kleinkunstfestival
de Gelderse koffietafel, Radio Gelderland
Levenslief en levensleed, KRO Radio
Midzomernachtfestival in Zwolle

Met Boudewijn Schrik in het programma “ Droomdozen”

   In het provinciehuis van Lelystad
   In het provinciehuis van Zwolle
   Theater van Alkmaar
   Koninginnedag in Maarsen
   Radio Flevoland

Met de  voorstelling “ Tanguera & Dromen”

  In Café Mertz, Dordrecht
  Theater Schoonhoven
  Waalse Kerk, Breda
  Pleintheater Amsterdam
  Pleintheater, duoprogramma met Alex Roeka
  Papenstraattheater, Zwolle , met pianist Tjako van Schie
  Partycentrum Boode, Bathmen
  Theater Pepijn, Den Haag
  Radio Mundo, Amsterdam
  AVRO Radio, Jacq Goderie
  Provinciehuis Zwolle
  De Oude Dorpsschool, Poederoijen

Rita Boshart

De pianist Jacques van Egmond ( 57) is vanaf zijn 16e werkzaam in de lichte muziek. O.a. cabaretbegeleiding, dixieland, jazz, fusion en popmuziek. Hij speelde gedurende 7 jaar solo en met zijn trio in het Kurhaus. Hij heeft zijn eigen studio en componeert muziek in diverse stijlen. Daarnaast arrangeert hij veel amusementsmuziek, en treedt al jaren in diverse bands op. Hij heeft daarbij zeer veel Nederlandse en buitenlandse artiesten begeleid. Jacques werkt sinds 1998 met Rita samen.

Jack van Dodewaard (53), Rita's man, is de onmisbare schakel tussen haar en haar publiek. Zijn beroep is pianostemmer, zijn liefde, pianospelen. Hij maakte twee CD’s met eigen pianocomposities: ”Piano”  (1996) en “Weiss” ( 2001). Met een paar uitstekende oren, technisch inzicht, en een eigen studio, is hij sinds 1997 als geluidstechnicus betrokken bij alle voorstellingen van Rita, de concerten en de leerlingenuitvoeringen. Zie ook Jack van Dodewaard .


Wendy Addink & Rita Boshart  met theaterprogramma
‘Hoe speelt een vrouw het spel?’

In het programma ‘Hoe speelt een vrouw het spel’ zijn de heren een weekendje van huis en de dames hebben het rijk alleen. Samen vragen ze zich af, hoe speelt een vrouw het spel? Welke keuzes kun je maken, hoe ga je om met verlies en waarmee kun je jezelf een flinke oppepper geven? Gewapend met, in de ene hand een glas wijn, in de andere hand een bonbon, proberen Wendy en Rita  zingend  antwoord te geven op al die vragen. Met bijna twintig nummers uit  musical,pop en chanson die op een muzikaal verrassende manier aan elkaar worden verbonden. De slanke heldere stem van Wendy en de warme volle laagte van Rita vullen elkaar mooi aan en zorgen in de samenzang voor kippenvel bij het publiek. Wendy en Rita nemen hun luisteraars mee  van de ene in de andere emotie. Soms met een lach, dan weer serieus, maar ook lief en stoer.

De dames leerden elkaar in 2011 kennen bij de voorstellingen van de ‘Zomercarroussel’ in Theater onder de Molen in Vorden. Ondanks hun totaal verschillende muzikale achtergrond ontstond daar hun eerste succesvolle samenwerking. Wendy is behalve een allround pop-en bandzangeres ook een integere chansonnière. Ze maakte deel uit van duo Juweel en zong in verschillende ensembles. Rita heeft een klassieke piano en zangopleiding gehad, zong in koren, begeleidde veel klassieke zangers maar is daarnaast ook een echt theaterdier en maakte een aantal theaterprogramma’s met chansons.

Na een aantal try-outs, een prachtige, ontroerende première in Theater onder de Molen in Vorden en een aantal besloten voorstellingen is deze voorstelling rijp voor kleine zalen en intieme podia.