RONDO MUSIC MANAGEMENT

RondoM Rondo Music Managemet

Linthorst Homanstraat 22
8384EE Wilhelminaoord
tel. 06-53681895

Ons nieuwe pand "RondoM" is open!
lees hier meer!

Martin van Zanten (1961)

Martin van Zanten studeerde klarinet, basklarinet, saxofoon en hafabra-directie aan het Stedelijk Conservatorium te Zwolle en aan de Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huijgens te Zwolle.
In 1986 behaalde hij zijn diploma docerend musicus klarinet bij Ferenc Szabo, in 1988 zijn aantekening basklarinet en vervolgde zijn studie uitvoerend musicus klarinet bij Oscar Ramspek wat resulteerde in het diploma uitvoerend musicus in 1992.

In 1994 behaalde hij zijn onderwijsakte saxofoon en in 1996 zijn  bevoegdheid directie.

Martin van Zanten speelde/remplaceerde in vele orkesten en ensembles, waaronder het Radio Filharmonisch Orkest te Hilversum en  Het Gelders Orkest te Arnhem maar ook in de “orkestbak” van musicals uit de stal van Joop van den Ende.
Tevens is hij klarinettist in het blaaskwintet “5 volgens Bartjens” en is een veel gevraagd klarinettist bij koorbegeleidingen en gelegenheidsorkesten. (Bes- A klarinet, Basklarinet, Bassethoorn (o.a. Mozart Requiem) )

Daarnaast is Van Zanten verbonden als klarinetdocent aan de Muzerie, Centrum voor de Kunsten te Zwolle, waar hij in 1994 het Mpingo Clarinet Choir heeft opgericht. Dit klarinetorkest bestaat uit 55 klarinettisten die naast de bekende besklarinet de es-, alt-, bas-, en contrabasklarinetten bespelen.
Met dit ensemble werden vele optredens verzorgd in binnen- en buitenland. Ook werden 2 cd’s van Mpingo uitgebracht.

Sinds 2005 wordt Martin van Zanten uitgenodigd als extern deskundige bij de klarinetexamens van zowel ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten als van de Messiaen-academie.