RONDO MUSIC MANAGEMENT

RondoM Rondo Music Managemet

Linthorst Homanstraat 22
8384EE Wilhelminaoord
tel. 06-53681895

Ons nieuwe pand "RondoM" is open!
lees hier meer!

Pianist jeroen riemsdijk
Jeroen Riemsdijk - piano

Jeroen Riemsdijk is een pianist met een breed repertoire. Naast zijn docentschap aan het Maastrichts Conservatorium, is hij ook aktief als repetitor bij “Opera Zuid”, en treedt hij zowel solistisch op als in funktie van kamer- en orkestmusicus.

Als kamermusicus bouwde hij door de jaren heen een uitgebreid repertoire op, voornamelijk op het gebied van de 'klassieke' muziek voor saxofoon en piano.

Als solist heeft hij veel affiniteit met hedendaagse 20-ste eeuwse muziek: recente concert programma's omvatten werken als de “Phrygian Gates” van John Adams, Estlandse muziek van Sisask en Rääts, en de 24 preludes van Shostakovich. Hij gaf premières van werken van Wim Zwaag, Verbught, Van Emmerik, Quodbach en Sook.

Jeroen Riemsdijk is de auteur van het boek “Golden Fingers”, dat nieuw licht werpt op de techniek van passagespel. Hij geeft ook lectures en masterclasses over dit onderwerp, onder andere voor de European Piano Teachers Association en voor muziek-gespecialiseerde fysiotherapeuten.Het boek is geworteld in een Nederlandse traditie die terug te voeren is tot de pianisten Dirk Schäfer en Cornelis Berkhout. Daarnaast geeft hij lessen in prima-vista spel, waarover binnenkort een nieuwe publicatie op stapel staat.

Jeroen Riemsdijk bij een optreden op Landgoed Vlieck

Jeroen Riemsdijk studeerde bij Ben Smits (een leerling van o.a. Clara Haskil en Bela Siki) en slaagde cum laude aan het Zwols Conservatorium, hij ontvind het “Konzertdiplom” aan de Folkwang Musikhochschule in Essen waar hij studeerde bij Boris Bloch. Hij was prijswinnaar van de “Start ‘86” competitie, en speelde als solist voor de Young Musicians’ Foundation opgericht door Sir Yehudi Menuhin.

Zijn CD' s omvatten solowerken van Beethoven, Liszt, en Schumann, en duo repertoire van Franck, Bartók, en Stravinsky.