RONDO MUSIC MANAGEMENT

RondoM Rondo Music Managemet

Linthorst Homanstraat 22
8384EE Wilhelminaoord
tel. 06-53681895

Ons nieuwe pand "RondoM" is open!
lees hier meer!

Jack van Dodewaard, pianist

Jack van Dodewaard

Wilt u een middag genieten van pianomuziek? Een middag waarin passie, virtuositeit, romantiek, melancholie, geloof, hoop en liefde de boventoon voeren? Dus geen zoektocht naar nieuwe compositie vormen, maar muziek recht uit het hart?

Komt u dan luisteren naar het spel van Jack van Dodewaard. Met ruim 30 jaar ervaring als pianist, stemmer en technieker, weet hij als geen ander welke klanken er in een piano zitten en hij laat het instrument met zijn composities, volledig tot z'n recht komen.

Bovendien wordt ieder instrument vlak voor het recital door hemzelf gestemd en hij behoort tot de weinige stemmers die hierbij nog vertrouwt op zijn eigen oren. Op zevenjarige leeftijd begon hij met piano spelen en was naar eigen zeggen een ramp voor pianoleraren want hij improviseerde er altijd zoveel om heen dat de stukken volkomen anders werden dan de grote meesters hadden voorgeschreven.

Maar waar nooit aan werd getwijfeld was zijn muzikaliteit en z'n prachtige toucher dat bij tijd en wijle doet denken aan het befaamde Horowitz toucher. En zoals in ieder creatief mensenleven waren er momenten waarin zijn ervaringen een eigen leven gingen lijden in de vorm van improvisaties en uiteindelijk tastbaar werden in composities.

Jack van Dodewaard heeft inmiddels in verscheidene theaters een recital gegeven o.a. Theater Pepijn en theater de Tobbe in Voorburg. Ook zijn CD en bladmuziek vinden hun weg in piano minnende kringen. Zijn muziek, spel en persoonlijkheid  zijn dan ook een bijzondere combinatie op het podium, waar hij niet alleen zijn composities vertolkt, maar ook improviseert, en - voorafgaande aan het recital - het instrument stemt, eventueel intoneert en daar waar geen instrument voor handen is, neemt hij zijn eigen vleugel mee.