Muzikant van de maand:muzikant van de maand: Klik hier voor meer info!
Henriëtte de Groot
Rondo Music Management Klik hier om ons een mailtje te sturen
Ga naar de hoofdpaginaLees hier over ons bedrijfWat we u te bieden hebben - enige voorbeeldenWe stellen u voor aan onze musiciBoekingsinfoOnze contactgegevensOnze fotogallerijDiverse items om te downloadenOnze webdesign portfolioBezoek de cd-shopLees ons BLOG

Jack Kroes, bassist
Bassisit Jack Kroes

Jack Kroes studeerde klassiek contrabas aan het Stedelijk Conservatorium te Zwolle bij Peter Korpershoek, waar hij in 1991 zijn einddiploma behaalde. Daarnaast volgde hij enkele master classes onder andere bij Gary Karr en Niels-Henning Ørsted Pedersen.

Als free-lance musicus remplaceert Jack bij verschillende orkesten, waaronder de Radio Kamer Filharmonie,  het Metropole Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble, het Orkest van het Oosten, het Residentie Orkest, en het Noord Nederlands Orkest. Als vaste bassist van het begeleidingsorkest Ensemble Conservatoire is Jack regelmatig te horen bij uitvoeringen van diverse Oratoriumverenigingen. Ook werkte hij mee aan meerdere CD opnames. Als solist speelde hij in 2010 de Nederlandse première van het contrabasconcert van Gordon Jacob met orkestbegeleiding. De laatste jaren heeft Jack zich steeds meer toegelegd op de historische uitvoeringspraktijk. Naast de klassieke muziek is hij tevens actief in de lichte muziekpraktijk. Daar is Jack te horen in verschillende muziekbezettingen en –stijlen zoals musicals, pop, salsa, jazz en klezmer. 


Pages last updated: 31 decr 2014, Rondo Music Management, ©1991-2015

mail for info on our design possibilities

counter: