RONDO MUSIC MANAGEMENT

RondoM Rondo Music Managemet

Linthorst Homanstraat 22
8384EE Wilhelminaoord
tel. 06-53681895

Ons nieuwe pand "RondoM" is open!
lees hier meer!


Henk van Twillert (baritonsaxofoon)

(geb. 1959) studeerde aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Ed Bogaard. Hij rondde zijn studie af met het diploma "Uitvoerend Musicus - met onderscheiding" op de baritonsaxofoon. Momenteel is hij een van de meest vooraanstaande baritonspelers in Europa.

Van Twillert inspireerde verschillende componisten tot het schrijven van muziek voor baritonsaxofoon. Componisten als Chiel Meijering, Gijs van Dijk, João Pedro Oliveira, Carlos Marques en Anke Brouwer schreven recentelijk hedendaagse stukken voor hem.

Onlangs verscheen Henk van Twillert's CD met de beroemde Cello Suites van Johann Sebastian Bach, gespeeld op de baritonsaxofoon. Deze opname kan wellicht tot nu toe als het toppunt van zijn carrière worden beschouwd.

In 1979 was hij medeoprichter van het bekende Amsterdam Saxophone Quartet. Dit kwartet maakte succesvolle tournees mt talloze bekende en beroemde musici, incluis Hans Dulfer, Johnny Meijer, Manke Nelis, Jan Vayne, Daniël Wayenberg en Jaap van Zweden. Er verscheen onlangs een nieuwe CD opname met Portugese fadomuziek: Saudades. Op deze live-opname speelt Henk van Twillert samen met de bekende Portugese zanger Carlos do Carmo.

Van Twillert vormt een duo met pianist Tjako van Schie. Hun repertoire varieert van klassieke tot hedendaagse muziek. Ze speelden in concerten en recitals samen in o.a. Portugal, Venezuela, België, Curacao, Bonaire, Aruba, St. Maarten en Nederland. Er verscheen onlangs een fraaie 3-cd box van het duo getiteld "A Bag Of Music". (Bestellen kan via de pagina cd's). Henk van Twillert is gastdocent aan de conservatoria van Amsterdam, en Porto in Portugal. Hij geeft tevens masterclasses in Aveiro, Portugal en in Aosta, Italië. Daarnaast is Henk van Twillert dirigent van het "Orquestra de Saxofones Portuguesa".

A Bag of Music - Henk van Twillert (saxofoon) & Tjako van Schie (piano)