RONDO MUSIC MANAGEMENT

RondoM Rondo Music Managemet

Linthorst Homanstraat 22
8384EE Wilhelminaoord
tel. 06-53681895

Ons nieuwe pand "RondoM" is open!
lees hier meer!


Frieda Scheuermann (piano)

Frieda Scheuermann studeerde hoofdvak piano aan het Conservatorium van Amsterdam. Daar volgde zij onder meer lessen bij Hans Derksen alsmede diverse masterclasses. Reeds tijdens haar studie bleek haar grote aanleg voor expressief en poëtisch pianospel.

Ook opvallend zijn haar vaardigheden als accuraat begeleidster. Zij treedt zowel in binnen- als buitenland op en begeleidt vele recitals van diverse vocalisten in onder meer Engeland (waar ze onder andere optrad in de Wigmore Hall te London), Duitsland, België, Oostenrijk, Midden-Amerika en de Nederlandse Antillen.

Naast het verzorgen en coachen van liedbegeleidingen werkt zij als repetitor van zowel belcanto- als moderne opera's met diverse zangers waaronder Lucia Meeuwsen, Julia Bronkhorst en Charles van Tassel. Ook studeerde ze met een professioneel vrouwenkoor Debussy's 3e Nocturne in voor uitvoeringen met het Concertgebouworkest o.l.v. Riccardo Chailly.

Samen met pianist Tjako van Schie, eveneens werkzaam aan het conservatorium van Amsterdam vormt zij een vast duo voor twee piano's. Daarnaast is Frieda Scheuermann werkzaam als begeleidster en repetitor van diverse vocalisten en instrumentalisten.

De pers omschreef haar als: "... een pianiste met vele mogelijkheden, veelzijdig, verbazend en vernieuwend in haar repertoirekeuze."