Muzikant van de maand:muzikant van de maand: Klik hier voor meer info!
Henriëtte de Groot
Rondo Music Management Klik hier om ons een mailtje te sturen
Ga naar de hoofdpaginaLees hier over ons bedrijfWat we u te bieden hebben - enige voorbeeldenWe stellen u voor aan onze musiciBoekingsinfoOnze contactgegevensOnze fotogallerijDiverse items om te downloadenOnze webdesign portfolioBezoek de cd-shopLees ons BLOG


Frieda Scheuermann (piano)

Frieda Scheuermann studeerde hoofdvak piano aan het Conservatorium van Amsterdam. Daar volgde zij onder meer lessen bij Hans Derksen alsmede diverse masterclasses. Reeds tijdens haar studie bleek haar grote aanleg voor expressief en poëtisch pianospel.

Ook opvallend zijn haar vaardigheden als accuraat begeleidster. Zij treedt zowel in binnen- als buitenland op en begeleidt vele recitals van diverse vocalisten in onder meer Engeland (waar ze onder andere optrad in de Wigmore Hall te London), Duitsland, België, Oostenrijk, Midden-Amerika en de Nederlandse Antillen.

Naast het verzorgen en coachen van liedbegeleidingen werkt zij als repetitor van zowel belcanto- als moderne opera's met diverse zangers waaronder Lucia Meeuwsen, Julia Bronkhorst en Charles van Tassel. Ook studeerde ze met een professioneel vrouwenkoor Debussy's 3e Nocturne in voor uitvoeringen met het Concertgebouworkest o.l.v. Riccardo Chailly.

Samen met pianist Tjako van Schie, eveneens werkzaam aan het conservatorium van Amsterdam vormt zij een vast duo voor twee piano's. Daarnaast is Frieda Scheuermann werkzaam als begeleidster en repetitor van diverse vocalisten en instrumentalisten.

De pers omschreef haar als: "... een pianiste met vele mogelijkheden, veelzijdig, verbazend en vernieuwend in haar repertoirekeuze."


Pages last updated: 31 decr 2014, Rondo Music Management, ©1991-2015

mail for info on our design possibilities

counter: