RONDO MUSIC MANAGEMENT

RondoM Rondo Music Managemet

Linthorst Homanstraat 22
8384EE Wilhelminaoord
tel. 06-53681895

Ons nieuwe pand "RondoM" is open!
lees hier meer!


Filip Davidse - saxofonist

voltooide in juni 2004 de masteropleiding klassiek saxofoon aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij studeerde bij Henk van Twillert. Daarnaast is hij ook afgestudeerd in de theoretische natuurkunde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij neemt vaak deel aan internationale masterclasses (bij o.a. Claude Delangle, Jean-Marie Londeix, Arno Bornkamp, Nobuyu Sugawa, Christer Johnsson, Jean Yves Fourmeau, Mario Machi, Kyle Horch en Ed Boogaert).

Ook heeft hij sinds een aantal jaar regelmatig lessen gevolgd bij Rob Hauser die hem ondere andere geïnspireerd heeft om zich meer in traditionele Japanse muziek te verdiepen, en met name shakuhachi muziek. In de zomer van 2001 volgde hij een internationale tweeweekse stage, gegeven door Claude Delangle in Riva, Italië.

In 2000 trad hij op met pianist Tjako van Schie tijdens het jaarlijkse concert van de Frank Martin Stichting in Naarden, waar hij de ballades van Frank Martin speelde. In januari 2002 gaf hij een recital op het internationale saxofoonfestival in Tilburg. In juli 2002 nam hij met zijn tweelingbroer (piano) deel aan een concertserie voor jong talent in Heemstede. Verder werkte hij mee aan enkele concerten tijdens het Holland Festival van 2002.

Naast het spelen van kamermuziek geeft hij regelmatig concerten samen met de organist Wouter Koelewijn. Zij hebben onder andere opgetreden in Utrecht, Amersfoort, Soest en Den Haag. Niet alleen klassieke, en moderne, muziek heeft zijn belangstelling maar ook de lichte muziek. Naast het spelen in een big band heeft hij op het conservatorium ook veel lessen in improvisatie gevolgd. Momenteel is hij als docent verbonden aan de gemeentelijke muziekschool Bloemendaal.

Filip specialiseerde zich tevens in Russische 20-ste eeuwse muziek.