RONDO MUSIC MANAGEMENT

RondoM Rondo Music Managemet

Linthorst Homanstraat 22
8384EE Wilhelminaoord
tel. 06-53681895

Ons nieuwe pand "RondoM" is open!
lees hier meer!

Adriaan Stoet, violist Adriaan Stoet
Adriaan Stoet (viool)

werd geboren in 1965 en kreeg zijn eerste vioollessen op elfjarige leeftijd. Op jonge leeftijd ging hij naar het conservatorium waar hij glansrijk zijn solistendiploma behaalde bij Phillip Hirshhorn.

Hij perfectioneerde zijn spel door masterclasses te volgen bij Wiktor Liberman, György Pauk, Ruggiero Ricci en anderen. Daarnaast volgde hij kamermuziekcursussen bij Madeleine Mitchell en Christopher Bunting. Hij werkte recentelijk mee aan diverse cd-opnames met Emmy Verhey.

Ook soleerde hij met haar en met Herman Krebbers. Hij maakte ook een succesvolle tournee met het vioolconcert van Chatshaturian. Opvallend was ook zijn vertolking van Paganini's vioolconcert in 1999. In de loop der jaren ontwikkelde hij een zeer eigen stijl, waarbij een opvallend warme toon en lyrisch spel samenvloeien met een sprekende virtuositeit.

Adriaan Stoet speelt met pianist Tjako van Schie in het Concertgebouw te Amsterdam

Hij is tevens oprichter van de Phillipe Hirshhorn Vioolacademie voor jonge getalenteerde violisten, en verbonden als docent aan de Muzerie in Zwolle.

Adriaan Stoet speelde samen met o.a. Jan Vayne, het Rococo Ensemble, Ensemble Claqueur, diverse cd-opnamen, pianist Tjako van Schie en vele anderen. Zo werd de cd met Jiddische muziek uit de ghetto's en concentratiekampen, die verscheen op het label van EMI, door velen in binnen- en buitenland geprezen. (Deze CD kan hier besteld worden)